Exchange-ul cripto Binance planifică să lanseze propriul mining pool. Informația a fost publicată inițial de site-ul de știri cripto rusesc Coinlife. Decizia de lansare a fost confirmată ulterior pe Twitter de CEO-ul Binance, Changpeng Zhao. În plus, Zhao a anunțat o serie de noi produse financiare, ce includ staking, depozite de economii și împrumuturi.

Deschide un cont GRATUIT pe Binance!

Conform informațiilor surselor din industria de mining, Binance a angajat o serie de persoane ce au lucrat anterior pentru Bitmain. Producătorul de hardware de minare a realizat mai multe restructurări ale activității în ultimele luni, concediind mai mulți angajați.

Noul proiect de minare ar urma să fie lansat în a doua parte a acestui an.

Noul mining pool Binance

Jakhon Khabilov, șeful mining pool Sigmapool, a confirmat planurile Binance. El a declarat că firma oferă deja potențiale bonusuri foarte generoase pentru referrals. În plus, Binance a contactat și unii mineri chinezi pentru a promova noul mining pool.

CEO-ul Bitriver, Igor Runets, una dintre cele mai mari ferme miniere rusești, consideră că lansarea de mining pools este un demers logic pentru exchange-uri. Ambele activități sunt afaceri bazate pe software care nu necesită abilități profesionale suplimentare. Activitatea de minare generează lichiditate pentru exchange, iar utilizatorii se suprapun parțial, în opinia sa.

O serie de alte exchange-uri au lansat deja mining pools, precum Huobi și OKEx, în august, respectiv septembrie 2019. În prezent, acestea sunt printre primele 10 producătoare de blocuri pe blockchainul Bitcoin (BTC).

CryptoZZ