Revista Fortune a dedicat un articol industriei de minare Bitcoin, aducând subiectul în atenția publicului larg. Analiza a fost bazată pe faptul că Peter Thiel, co-fondatorul PayPal, a fost implicat în finanțarea unei noi ferme de minare în Texas.

Un startup pe care Thiel l-a finanțat, Layer1, a anunțat deschiderea primei sale instalații miniere Bitcoin, care acoperă peste 30 de acri și costă zeci de milioane de dolari. Ferma este situată la aproximativ 100 de mile vest de Midland, Texas, unde se găsesște cea mai ieftină energie electrică din SUA.

Acest lucru se realizează prin supraproducție de gaze naturale și investiții mari în energie regenerabilă prin subvenții guvernamentale de stat. De fapt, sursele utilizate de Layer1 sunt în principal energia eoliană, o parte provenind si din gazul natural.

Intra in contact cu un expert!

Fortune menționează, de asemenea, alte companii din sector, cum ar fi Hut 8, Bitmain și Bitfarms, care și-au extins facilitățile existente sau au construit altele noi.

Rata de hash a rețelei Bitcoin este în continuă creștere, în ciuda faptului că înjumătățirea recomepnsei de bloc va avea loc în luna mai.

bitcoin hash rate
Prețul criptomonedei Bitcoin influenteaza industria

Articolul Fortune comentează această aparentă absurditate, spunând că valoarea pe termen lung a unei investiții în minerit bitcoin va depinde întotdeauna de prețul criptomonedei. Reducerea la jumătate a recompensei de bloc va avea un impact negativ asupra fermelor ce folosesc hardware de minare mai vechi.

Cu toate acestea, mulți analiști se așteaptă ca prețul Bitcoin să crească datorită halvingului, ceea ce ar ajuta minerii să compenseze pierderile provocate de reducerea numărului de monede noi generate.

Per ansamblu, industria de minare Bitcoin este în creștere la nivel mondial. În ultimul an s-a remarcat chiar o redistribuire a fermelor de mari dimensiuni, care în mod tradițional erau concentrate în China.
Inclusiv în România a fost recent deschisă o fermă cu capacitatea de 63 MW, ce poate găzdui până la 63.000 de riguri de minare Bitcoin.

După cum a declarat CEO-ul Layer1:

„Nu ne pasă deloc de înjumătățirea recompenselor de bloc. Ne pasă doar să ne batem concurența.”

CryptoZZ