Autoritatea de supraveghere financiara din Filipine a avertizat populația despre o schemă cripto Ponzi denumită Bitcoin Revolution. Aceasta vizează investitori filipinezi, australieni și europeni și susține că oferă profituri de 300% pe zi.

Bitcoin Revolution este o schemă Ponzi clasică, în care investitorilor li se oferă profituri exorbitante pentru a aduce noi participanți. Campania de promovare susține că este vorba despre un software care produce tranzacții cu o rată de succes cuprinsă între 88% și 95%. De la un depozit inițial de doar 250 de dolari, escrocii susțin că investitorii pot câștiga 300% pe zi sau 9.000% pe lună.

Vânzarea de securities neînregistrate = până la 21 de ani de închisoare

Autoritatea din Filipine avertizează că cei care acționează ca vânzători, brokeri, dealeri sau agenți ai Bitcoin Revolution, inclusiv prin solicitare și recrutare online, sunt pasibili de închisoare sau amenzi.

Conform notificării, escrocii oferă publicului securities neînregistrate sub formă de contracte de investiții și încalcă legile privind titlurile de valoare mobiliare. Schema nu este înregistrată și nu are licență de la banca centrală filipineză pentru a opera cu active digitale.

Pedepsele pentru încălcarea acestor legi sunt foarte dure – până la 21 de ani de închisoare și amenzi de până la 100.000$.

Malta a avertizat deja cu privire la Bitcoin Revolution

Autoritatea financiară din Malta a emis la rândul său o avertizare cu privire la Bitcoin Revolution încă din ianuarie. Escrocheria atrage publicul prin promovare agresivă online, inclusiv utilizând imaginea unor personalități publice. În plus, a publicat numeroase ”review-uri” ale presupusului trading bot pe site-uri dedicate criptomonedelor.

În ciuda numeroaselor avertizări din partea autorităților, schema Ponzi activează pe piață încă din octombrie 2019.

CryptoZZ