Autoritatea de reglementare a sectorului financiar (FSMA) din Belgia a emis un nou avertisment cu privire la site-urile suspecte de cripto scams. Agenția publică pe site-ul său o listă de domenii asociate cu activități înșelătoare, iar numărul acestora se ridică la 131 în prezent.

bitcoinmarketcap.com, bitcointraderspro.com, coinsmex.com, crypto-sfs.com, etc-market.co, fisherih.com, ltc-market.com, stsroyal. com și tdscapitalgroup.com au fost unele dintre site-urile adăugate pe lista platformelor de tranzacționare cripto cu „semne de fraudă”.

Autoritatea pentru servicii financiare a declarat că lista este creată în baza plângerilor înregistrate din partea utilizatorilor. FSMA a menționat că anatomia acestor fraude continuă să fie aceeași, escrocii promițând profituri imense în pași simpli, indiferent de cunoștințele prealabile despre criptomonede.

Principiul ramane la fel la orice cripto scams

Agenția a avertizat:

„Principiul rămâne același: ei îți oferă o investiție pe care o pretind că este sigură, ușoară și foarte profitabilă. Ei încearcă să inspire încredere asigurându-vă că nu trebuie să fiți un expert în criptomonede pentru a investi în ele. Aceștia susțin că au specialiști care îți vor gestiona investițiile pentru tine. Vi se spune că fondurile dvs. pot fi retrase în orice moment sau că acestea sunt garantate.

În final, rezultatul este întotdeauna același: victimele se găsesc în imposibilitatea de a-și recupera banii!”

Din punct de vedere legal, agenția nu are posibilitatea de a închide acest site-uri direct, fiind necesare demersuri complexe pentru a impune o astfel de măsură.

De cele mai multe ori, este nevoie de acțiuni ale Europol, precum cea derulată în acestă primăvară împotriva bestmixer.io. În cadrul acelei investigații au fost implicate autoritățile din trei țări, iar site-ul a fost închis.

CryptoZZ