Popularitatea în creștere a criptomonedelor se datorează în mare parte poveștilor de succes ale celor care au investit la momentul potrivit. Câștigurile fenomenale, uneori în timp scurt, au dat speranțe multora că își pot îmbunătăți finanțele prin criptomonede.

Principalul dezavantaj menționat în general este volatilitatea – prețurile pot fluctua masiv în timp scurt. Rareori însă se menționează riscurile asociate lipsei de informare.

Tu în cine ai încredere?

În multe cazuri, oamenii obișnuiți nu consideră că au cunoștințele tehnice necesare pentru a utiliza un portofel cripto sau un exchange. Așa că poate părea mai simplu să își încredințeze banii unui broker sau unei firme de investiții. Chiar și această decizie necesită însă ceea ce americanii numesc ”due dilligence” – verificări pentru a se asigura că brokerul este unul de încredere.

Escrocii nu au inima si nu tin cont de nimic!

Un caz recent din Marea Britanie a demonstrat acest lucru. O bunică în vârstă de 72 de ani dorea să câștige suficient încât să-și trimită nepoții l o școală privată. Ea a primit un email de la firma de brokeraj cripto Extick și a fost convinsă să investească 40.000 de lire sterline.

„Oamenii de la Extick au fost foarte convingători și am putut vedea mișcarea ascendentă a investițiilor mele”

a declarat victima autorităților.

Nici măcar avertismentul băncii Barclays nu au convins-o să verifice credențialele brokerului. Când a dorit să retragă banii, bunica a aflat că mai avea în cont doar 91 de lire din investiția sa.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Mai mult de atât, ea a fost ulterior contactată de escroci sub pretextul că provin de la Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie. A fost convinsă să mai plătească încă 25.000 de lire sterline pentru a-și recupera pierderile.

Într-un final, victima a pierdut 65.000 de lire sterline pentru că a avut încredere în persoanele nepotrivite.

Ce trebuie sa învatam din aceasta intamplare?

Lecția importantă în acest caz este că, în orice investiție, este responsabilitatea fiecăruia să facă verificări asupra celor cărora le încredințează bani. Nu investiți în baza mesajelor primite pe Telegram, e-mail sau alte metode de contact. În cazul în care nu doriți să vă gestionați propriile investiții, asigurați-vă că firma care se va ocupa de acest lucru este una serioasă. Și mai ales, nu investiți mai mult decât puteți pierde.

Va invit pe toti pe canalul de Telegram Goana dupa Bitcoin inca care va tinem la curent cu cele mai importante informatii din industrie. De asemenea va incurajez sa va informati inainte de a face o investitie. Tineti minte! Escrocii nu au inima!