Portofelele bitcoin pentru mobil sunt o variantă mai confortabilă pentru cei care vor să facă tranzacții în deplasări.  În folclor și teoretic, portofelele pe iOS ar trebui să fie mai în siguranță decât cele pe un dispozitiv Android. Pe de altă parte, pentru că Apple urmează să implementeze propria metodă de plată, descurajează existența unor aplicații bitcoin care sunt totuși disponibile pe Android. Așadar, nu putem recomanda un tip de dispozitiv sau altul pentru bitcoineri.

Mai jos aveți o serie câteva dintre portofelele bitcoin pentru mobil de încredere din care puteți să alegeți unul potrivit pentru nevoile voastre.

Portofelele bitcoin pentru mobil – Android

Mycelium (Android) 

Mycelium este unul dintre favoritele veteranilor. Este un portofel HD cu multe funcții avansate, cum ar fi suport pentru portofelele hardware TREZOR și Ledger, conturi doar pentru vizualizare, cheltuieli din stocarea la rece și conectare prin Tor.

Electrum 

Electrum se numără printre cele mai populare portofele, datorită vitezei și ușurinței de utilizare. Electrum poate fi folosit pentru stocare la rece dacă aveți un calculator de rezervă pe care îl folosiți doar offline. În plus, Electrum oferă alte funcționalități cum ar fi conectarea prin Tor, portofele multisig, integrare cu portofele hardware și altele.

Bitcoin Wallet 

Bitcoin Wallet a fost primul portofel bitcoin pentru Android. Este simplu, se face backup ușor și se conectează direct la rețeaua bitcoin prin SPV.

Airbitz 

Airbitz este alt portofel bitcoin excelent pentru utilizatorii de zi cu zi. Are integrare cu Fold, ceea ce înseamnă că ai reduceri de 20% la Starbucks direct din portofel.

Airbitz administrează conturile prin username și parolă, dar nu are acces la fonduri. Acest tip de creare de cont este mai facilă pentru cei care nu sunt foarte bine puși la punct cu tehnologia și care au probleme în a înțelege și face backup pentru seed-urile HD.

GreenBits 

GreenBits este versiunea nativă de la GreenAddress. Este rapid, simplu și suportă portofelul hardware TREZOR și 

Portofelele bitcoin pentru mobil – iOS

Breadwallet 

Combinația de simplitate și securitate oferită de Breadwallet îl face cel mai popular portofel iOS. Utilizatorii iPhone care caută să își facă primul portofel bitcoin ar trebui să încerce Breadwallet, pentru că este foarte ușor de priceput.

Copay

Copay este disponibil în App Store și este asemănător cu varianta de Android din toate punctele de vedere.

Airbitz 

Airbitz este disponibil în App Store și este asemănător cu varianta de Android din toate punctele de vedere.

Partea 1 – securitatea dispozitivelor

Partea 2 – portofelele bitcoin universale și pentru PC

Partea 4 – versiunile web

Partea 5 – portofelele hardware