Graficul pentru prețul bitcoin merge pe lateral în ultima vreme, dar a făcut o străpungere în sus din structura de triunghi pe termen scurt. Asta înseamnă că totuși cumpărătorii încă se luptă pe piață.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin a avut parte de multă presiune de scădere în ultima vreme. Cauza este faptul că guvernul chinez a avertizat schimburile și traderii de bitcoin cu sancțiuni.

– Prețul s-a consolidat după scăderea abruptă de la începutul lunii, iar acum investitorii mai așteaptă indicii.

– Moneda bitcoin a format un triunghi simetric vizibil pe graficul pe termen scurt, iar acum a făcut o străpungere în sus.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 este încă sub SMA200, deci se poate să mai fie ceva presiune de vânzare pe piață. Stocastica planează în zona de supracumpărare și nu a scăzut, așadar cumpărătorii s-ar putea să aibă nevoie de o pauză.

Între timp, RSI merge pe lateral și abia dacă dă indicii direcționale clare.

Totuși, străpungerea față de structura de consolidare ar putea să indice o întoarcere a momentumului taurilor. Este posibil deci ca prețul bitcoin să meargă spre următoarea zonă de interes, la 940-950$. O presiune de cumpărare și mai puternică ar putea să ducă la o urcare până la pragul psihologic de 1000$.

Pe de altă parte, dacă are loc un nou val de vânzare, prețul ar putea să se întoarcă la zona de suport de 880$ sau să scadă sub, în funcție de rezultatele cataliștilor pieței.

Evenimentele pieței

La începutul săptămânii, investitorii și-au întors atenția către China. Guvernul a făcut avertizări în legătură cu tranzacțiile bitcoin. Autoritățile monetare reiterează nevoia de legislație AML și de cunoaștere a clienților pentru tranzacțiile de criptomonedă. Acest lucru se întâmplă fix după ce banca centrală a intervenit pe piețele forex pentru a opri scăderea yuanului.

În acest moment, traderii sunt precauți în legătură cu astfel de inițiative pe piața market, deși experții au spus în mai multe rânduri că ele ar fi imposibil de imlementat. Odată ce aceste probleme dispar, prețul bitcoin și-ar putea recăpăta controlul iar traderii ar putea să încerce să intre pe piață pe lung, la nivele de preț mai mici.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC