Portofelele hardware sunt mici calculatoare sau carduri smart create cu un singur scop. Acela de a genera parole private pentru bitcoin offline. Portofelele hardware semnează în mod sigur tranzacțiile în același mediu offline.

Ledger Nano

Ledger Nano este un smartcard bazat pe portofel hardware. Parolele private sunt generate și semnate offline, într-un mediu sigur al smartcardului. Nano este setat folosind aplicația Ledger Chrome. Un seed de 24 de cuvintese generează după setare. Backup-ul offline se face scriindu-l pe o foaie de hârtie. În cazde furt, deteriorare sau pierdere, întregul portofel poate fi recreat cu acel seed. Un cod PIN selectat de utilizator este de asemenea oferit dispozitivului pentru a vă proteja de furt fizic sau atacuri din partea hackerilor.

Ledger Nano poate fi folosit pe orice calculator sau portofel Android cu Mycelium sau GreenBits.

Trezor 

TREZORUL este diferit de Ledger Nano. Este un mic dispozitiv, asemănător mai degrabă cu un mini-computer mai degrabă decât un smartcard. Parolele private se generează offline.

TREZOR generează de asemenea un seed de 24 de cuvinte după setare. TREZOR are propriul ecran unde seed-ul este afișat și se copiază atunci când faceți backup. Din moment ce TREZOR este un dispozitiv offline, oferă securitate suplimentară pentru că seedul nu este afișat pe un calculator online.

Pe lângă seed-ul de 24 de cuvinte, se poate adăuga și o parolă-frază suplimentară. Aceasta oferă și mai multă protecție. Dacă pierdeți parolele, acestea nu mai pot fi recuperate.

Poate fi achizitionat de aici.

OPENDIME

Opendime este un stick USB mic care vă permite să cheltuiți bitcoinii, așa cum ați face-o cu o bancnotă. Îl conectați la orice port USB pentru a verifica balanța. Puteți da dispozitivul mai departe altui utilizator, ca formă de plată. Îl desigilați de fiecare dată când faceți cheltuieli online. Nu aveți încredere în nimeni.

Se comportă ca un drive USB. Funcționează cu orice calculator, laptop sau telefon. Un cod QR și un fișier text conține adresa bitcoin și suportul. Parola privată se generează în interiorul dispozitivului, dar aceasta nu este cunoscută de nimeni, nici măcar de utilizator.

Lumea bitcoin se schimbă rapid, dar Opendime este construit pe funcționalitățile bitcoin de bază care nu s-au schimbat de cinci ani. Dacă îi dați cuiva un stick opendime, persoana respectivă nu are de ce să își facă griji că îi veți lua fondurile înapoi mai târziu.

Parola privată se află în interiorul dispozitivului. Acesta este practic un fel de bitcoin fizic și a fost creat pentru a-l da mai departe altor utilizatori, de oricâte ori doriți, fără comisioane pentru mineri sau întârzieri la confirmări.

Ledger HW.1 

Ledger HW.1 este o versiune mai puțin costisitoare a lui Ledger Nano.

Partea 1 – securitatea dispozitivelor

Partea 2 – portofelele bitcoin universale și pentru PC

Partea 3 – portofelele bitcoin pentru dispozitivele mobile

Partea 4 – portofelele bitcoin web

Portofelele bitcoin – partea 6 – cum să creezi un portofel de hârtie