Prețul bitcoin este blocat în consolidare. Pe graficul pe termen scurt se poate vedea însă un mic canal al ursilor care oferă oportunități pentru a prinde următorul val de creștere.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin crește ușor, urmărind o mică străpungere făcută de urși.

– Cumpărătorii par să ducă o luptă destul de puternică, dar încă ezită să își programeze poziții pe lung din cauza posibilelor reglementări din partea guvernului chinez.

– Deocamdată prețul testează suportul și ar putea să aibă parte de un ricoșeu rapid față de rezistență.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200, deci calea rezistenței fragile este cea superioară. De asemenea, SMA200 se aliniază cu suportul canalului, în jur de 915$, ceea ce adaugă forță pragului inferior. Prețul se află acum în apropiere de SMA100 și ar putea să se mențină ca suport dinamic.

Stocastica scade din aria de supracumpărare, ceea ce sugerează o întoarcere a presiunii de vânzare. Dacă urșii au destulă forță, atunci ar putea să facă presiuni și să testeze următorul prag, la 880$. Pe de altă parte, un ricoșeu față de baza canalului ar putea să declanșeze o urcare către vârful canalului, la 940$.

RSI-ul merge pe laterală și nu oferă indicii direcționale puternice în acest moment. Asta ar putea să însemne că urmează consolidarea, în timp ce traderii așteaptă cataliști ai pieței mai mari.

Evenimentele pieței

Avertizările guvernului chinez și acțiunile de acum câteva zile afectează încă activitatea de tranzacționare, mai ales în China. Autoritățile au făcut avertizări în legătură cu riscurile pe care le implică bitcoinul și le-au reamintit schimburilor să implementeze verificări AML și de cunoaștere a clienților, ceea ce merge împotriva naturii criptomonedelor.

Totuși, trebuie să spunem că această scădere masivă care a rezultat din lichidarea lungului s-a oprit. Investitorii sunt precauți și probabil că așteaptă ca lucrurile să se așeze înainte să restabilească pozițiide lung.

În același timp, traderii caută să vadă și alte mișcări din partea oficialităților chineze, ca un indicțiu care ar putea să afecteze pozițiile taurilor.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC