Pentru utilizatorii de criptomonede interesați de confidențialitate, noua versiune a portofelului Blockstream Green oferă integrare cu Tor.

Portofelul cu integrare opțională (Tor) este disponibil atât pentru utilizatorii Android, cât și pentru iOS.

Înainte de această actualizare, utilizatorii Android au putut folosi Orbot ca proxy. Această opțiune nu era însă disponibilă pentru utilizatorii iOS în timp ce accesau alte aplicații. Utilizarea unui VPN în afara unei aplicații a funcționat, dar s-a dovedit că nu este de încredere, riscând scurgerea informațiilor.

CryptoZZ

În esență, Tor elimină adresa IP a unui utilizator, rutând informațiile printr-un releu al altor servere criptate înainte de a ajunge la destinația IP.

Integrarea Tor în aplicația portofel

Oferă utilizatorilor mai puține probleme și mai multă confidențialitate și securitate. În termeni simpli, activarea Tor va însemna că serverele Blockstream vor avea în continuare informații despre portofel, dar nu vor ști adresa IP a utilizatorului portofelului sau din ce țară se conectează. De asemenea, ceilalți participanți la rețea nu vor ști că accesează un portofel Blockstream Green.

Deși acest lucru înseamnă mai multă rezistență la cenzură pentru utilizatorii de portofel, utilizarea Tor în sine poate fi un semnal de alarmă în unele țări. Unii analiști avertizează că ascunderea IP-ului este văzută ca suspicioasă de autorități.

Dezvoltatorii Green Wallet subliniază însă că această caracteristică nu împiedică analiza activităților derulate pe blockchain.

Integrarea Tor este o caracteristică de acces timpuriu, deci este încă în faza de testare. Utilizatorii ce o folosesc au posibilitatea de a transmite eventuale bug-uri pe canalul de Telegram al Blockstream Green.

Browserul Tor este un software open-source, care este în esență alimentat de subvenții și o echipă globală de voluntari.