Producătorul de mașini electrice de lux, Karma Automotive, are acum o opțiune de plată cu Bitcoin (BTC) pentru modelele sale. Firma are așadar un avantaj în fața rivalului Tesla, care până acum nu a implementat această metodă de plată.

Karma oferă clienților oportunitatea de a utiliza BTC pentru a cumpăra modele de mașini noi, precum și servicii. Opțiunea va fi disponibilă în magazinul Karma Newport Beach Store, principalul centru de vânzări al companiei. Serviciul face parte din pachetul de opțiuni VIP din centrul de vânzare și service auto. Opțiunea de plată va fi disponibilă printr-un parteneriat cu Wanxiang Group.

vinde bitcoin

Directorul Karma, Dr. Lance Zhou, a declarat:

”Magazinul emblematic al Karma va sprijini eforturile noastre de a implementa tehnologia în curs de dezvoltare. Oferim cele mai noi servicii VIP pentru clienți, acceptând criptomoneda Bitcoin.”

Vehiculele electrice Karma sunt folosite și pentru a testa diverse aplicații blockchain disponibile în spațiul auto.

Produse de lux cu bitcoin

Bitcoin s-a dovedit extrem de util pentru achiziții la scară largă. Mașini, imobiliare și produse de lux au fost disponibile pentru cripto-entuziaști. Rețeaua Bitcoin este perfectă pentru transferuri de valoare mare, deoarece presupune comisioane mici față de rețelele bancare.

Karma Automotive se află de asemenea într-o unitate de expansiune pentru a-și prezenta modelul Revero GT în SUA și Canada. Planurile viitoare include o platformă globală de alimentare cu electricitate a mașinilor care se preconizează să fie lansată în 2021.

Cu modelele sale, Karma dorește să se stabilească ca un incubator de înaltă performanță pentru dezvoltarea industriei auto.

În ceea ce privește Tesla, implicarea sa reală cu activele cripto a fost superficială. Tweet-urile lui Elon Musk au lăudat BTC și Dogecoin (DOGE), dar până în prezent nu a fost raportată nicio tranzacție BTC pentru o Tesla.