Săptămâna aceasta a început în forță pentru piața cripto, cu creșteri de preț pentru majoritatea monedelor de top. Pretul Bitcoin a reușit să depășească pragul de 60.000$, iar Ethereum se tranzacționează în jurul valorii de 2180$. Vedeta zilei este însă BNB, care a avut o creștere de peste 20% în 24 de ore, tranzacționându-se la 565$ în prezent.

Ascensiunea Binance Coin

Ascensiunea Binance Coin este bazată pe faptul că săptămâna aceasta va avea loc o nouă sesiune de ardere a tokenurilor BNB. De la începutul anului, criptomoneda nativă a Binance Chain a crescut cu 1360%. În plus, ecosistemul DeFi bazat pe acest blockchain a avut o evoluție parabolică, ceea ce a determinat unii analiști să susțină că va ajunge să depășească Ethereum în câțiva ani.

Bitcoin (BTC) s-a luptat cu pragul de rezistență de 60.000 de dolari de aproape o lună. În ciuda acestui fapt, piețele futures BTC sunt extrem de optimiste – contractele BTC cu scadență în iunie se tranzacționează la peste 65.000$. CEO-ul companiei de analiză Glassnode este de părere că Bitcoin nu a atins încă valoarea maximă din acest an:

”În ciuda prețurilor BTC de peste 50.000 USD, indicatorul CDD pe 3 luni este la niveluri scăzute și în scădere recentă. Mâini vechi extrem de puternice aici, HODLers își demonstrează convingerea și își păstrează criptomonedele. Nu mi se pare că am atins încă vârful.”

La rândul său, analistul Mike McGlone de la Bloomberg este de părere că Bitcoin are potențialul de a atinge 400.000$ anul acesta.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Și celalate criptomonede de top au avut evoluții pozitive în ultima săptămână – XRP și-a dublat prețul în ultimele 7 zile și se tranzacționează la 1.36$. Cardano (ADA) și Chainlink (LINK) au avut creșteri mai modeste, de aproximativ 10% în aceeași perioadă. Litecoin (LTC) și Stellar (XML) au evoluat ceva mai bine, cu creșteri de 25% în ultima săptămână.

Per ansablu, a doua jumătate a lunii aprilie pare să aibă perspective extrem de pozitive pentru întreaga piață cripto.