Într-o discuție în cadrul conferinței Market Watch, comisarul SEC Hester Peirce a comentat cu privire la ideea de interzicere a criptomonedelor. Ea este de părere că astfel de tentative guvernamentale ar fi ridicole, deoarece ar presupune blocarea accesului la Internet.

Bitcoin ar putea fi interzis? 

„Cred că am trecut demult de momentul în care Bitcoin ar putea fi interzis – să o faci acum ar însemna să închidem internetul. Nu văd cum ai putea să-l interzici. Cu siguranță ai putea încerca, dar ar fi foarte greu să oprești oamenii să tranzacționeze Bitcoin. Deci, cred că ar fi ridicol ca un guvern să încerce acest lucru”

a spus Peirce.

Comisarul susține însă că, mai ales în SUA, este nevoie de reguli mai clare în ce privește criptomonedele:

„Am văzut alte țări adoptând, aș spune, o abordare mai productivă. Chiar trebuie să ne ocupăm de reglementare. Și sunt optimistă că noul președinte (al SEC) are o cunoaștere profundă a acestor piețe, ceea ce înseamnă că am putea să construim un cadru de reglementare bun”.

Hester Peirce a primit porecla de ”Crypto Mom” după ce a început să exprime public opinii contrare abordării oficiale ale SEC cu privire la criptomonede. Ea este frecvent invitată la evenimente cu tematică cripto pentru a oferi perspectivele autorităților de reglementare.

Stai conectat in lumea digitala!

Un alt subiect abordat în cadrul discuției a fost cel al unui posibil ETF Bitcoin în SUA. Din păcate, SEC a respins deja 12 astfel de propuneri. Schimbarea conducerii a generat însă optimism pe piața cripto și o serie de companii au înaintat noi cereri de aprobare pentru Bitcoin ETF.

Peirce a refuzat însă să ofere o predicție cu privire la acest tip de instrumente.