În ultimul an, Bitcoin a crescut cu 114%

Pe 15 decembrie 2018, Bitcoin atinsese valoarea de 3.200$, un minim atins după o scădere prelungită pe parcursul anului.

Situația s-a schimbat în bine în ultimul an, cu toate că nu a urmat predicțiile optimiste ale anașiștilor. Chiar și așa, prețul Bitcoin a crescut cu 114% în ultimele 12 luni.

Volumele de tranzacții au înregistrat de asemenea creșteri substanțiale, de la 4 miliarde pe zi în ianuarie 2019 la peste 17 miliarde în decembrie.

Poate cea mai importantă evoluție este cea reprezentată de activitatea de pe blockchain. Industria de minare a explodat, atingând valoarea record de 120 ETH/S. Tot în acest an, o valoarea incredibilă de 8.9 miliarde de dolari a fost ransferată în doar trei blocuri.

De la 3.200 de dolari, prețul bitcoin s-a dovedit capabil să atingă valori maxime de peste 13.800 de dolari anul acesta.

La sfârșitul anului 2019, este de așteptat ca bitcoin să înregistreze o altă scădere pe termen scurt, cu valori minime posibile la 6.500 de dolari. Dar este clar că capitularea nu este un scenariu probabil, iar BTC promite o evoluție semnificativă.

Ross Ulbricht: sunt șanse mari ca Bitcoin să ajungă la 100.000$ până la sfârșitul lui 2020

Într-o postare de blog, Ross Ulbricht, fondatorul pieței defuncte Silk Road, a susținut că există șanse mari ca BTC să încheie 2020 la 100.000$.

Concluzia sa se bazează pe modelul de analiză tehnică Elliot Wave, care arată că Bitcoin va continua să crească pe parcusul anului viitor.

Este important de menționat că această posibilitate extrem de optimistă se bazează pe modele similare din anii trecuți.

„Acesta este doar un model care se desfășoară, care poate continua sau nu. De asemenea, ar trebui să notez că aceste estimări se bazează pe evoluția prețului Bitcoin în trecut. Nu pot oferi repere mai precise”,

a explicat Ulbricht.

Pe parcursul lunii decembrie, BTC a fluctuat în intervalul 7300-7100$. Majoritatea analiștilor sunt de părere că, pe termen scurt, criptomoneda va testa valoarea de sprijin de 7.000$.

Compania Tether finanțează un upgrade al rețelei Omni

Tether, emitentul criptomonedei stabile USDT, a finanțat dezvoltarea noii versiuni a stratului de tokenizare Bitcoin (BTC) Omni.

Noua versiune Omni Core 0.7.0 îmbunătățește performanța rețelei și rezolvă o serie de probleme existente.

Protocolul Omni este un sistem care rulează pe rețeaua Bitcoin care permite crearea de tokenuri, inclusiv USDT.

„Omni Core este un nucleu Bitcoin îmbunătățit care oferă toate caracteristicile Bitcoin, precum și funcții avansate ale stratului Omni.”

Mai interesant, Omni Core 0.7.0 permite construirea unui exchange descentralizat on-chain. Noua versiune a protocolului permite utilizatorilor să tranzacționeze orice activ pentru Bitcoin.

Bitcoin ca instrument al liberății

Directorul de strategie la Fundația pentru Drepturile Omului, Alex Gladstein, a exprimat punctul său de vedere cu privire la Bitcoin într-un articol pentru Coindesk. El a subliniat că activiștii pentru drepturile omului și populația din zonele cu economii instabile încep să descopere avantajele Bitcoin.

Chiar dacă rețeaua Bitcoin se apropie de al doisprezecelea an de existență, reputația sa în rândul maselor rămâne negativă. Majoritatea consideră că este prea volatil, este folosit de teroriști și traficanți de droguri și nu are nicio valoare reală.

Mai există însă un aspect al Bitcoin pe care dizidenții și activiștii abia încep să îl conștietizeze – faptul că este un instrument al libertății. De exemplu, organizațiile societății civile din Hong Kong încep să accepte donații bitcoin, deoarece conturile lor bancare sunt monitorizate și controlate. Venezuelenii, iranienii și palestinienii folosesc bitcoin pentru a face plăți transfrontaliere și pentru a evita controalele și sancțiunile financiare; Chinezii folosesc bitcoin pentru a-și converti averea într-un depozit de valoare rezistent la confiscare. Argentinii, turcii și libanezii folosesc bitcoin pentru a combate sistemele economice în colaps; sirienii și nigerienii lucrează în industria software-ului și își câștigă traiul de zi cu zi în bitcoin.

În timp, din ce în ce mai mulți oameni își vor da seama că bitcoin poate fi o modalitate de a obține control asupra propriilor finanțe într-o eră de instabilitate și supraveghere guvernamentală în creștere.

CryptoZZ