Una dintre industriile cu creștere explozivă în 2019 a fost cea dedicată tehnologiei blockchain. Atât startup-urile și companiile Fortune 500 au nevoie de specialiști, iar salariul mediu pentru un dezvoltator din domeniu în SUA a ajuns la 130.000$.

Nevoia de specialiști în domeniu a generat o creștere a cererii de cursuri de specializare din partea studenților. Din fericire, multe universități au răspuns la această cerere și au introdus specializări blockchain în programă.

În acest an, Universitatea din California a lansat o inițiativă pentru a sprijini inovarea studenților blockchain în campusurile lor. IBM lucrează cu Universitatea Columbia pe două acceleratoare blockchain, iar Portland State oferă un certificat online de business Blockchain.

Bitcoin de la A-Z!

Interesul studenților în educația blockchain

Între timp, reprezentanții majorit ai industriei blockchain au lansat propriile proiecte dedicate școlarizării. La începutul acestui an, 13 proiecte cripto majore s-au reunit pentru a lansa The Blockchain Education Alliance. Această inițiativă oferă studenților cunoștințele necesare și conexiunile pentru a găsi locuri de muncă. În plus, Alianța a lansat o firmă de recrutare tehnologică specializată în blockchain pentru conectarea proiectelor cu talentele disponibile.

Interesul studenților în educația blockchain s-a dublat comparativ cu anul precedent. În prezent exista mai mult de 70 de organizații de blockchain administrate de studenți din 16 țări. Acestea includ unele instituții de învățământ superior de top, inclusiv UCLA, UCSB, UC Davis, Duke, Universitatea din Chicago, USC, Universitatea din Wisconsin și Universitatea din Washington. Multe dintre organizațiile de studenți funcționează și ca incubatoare pentru propriile proiecte și oferă consultanță companiilor interesate.

În 2020, trendul va continua cu siguranță – mai multe facultăți vor extinde oferta de cursuri acreditate și tipuri de specializări blockchain. Atâta timp cât cererea de specialiști de pe piață rămâne ridicată, sistemul de învățământ va căuta să o satisfacă.

CryptoZZ