Piața cripto a înregistrat un început de an pozitiv, cu creșteri de prețuri pentru majoritatea criptomonedelor. Luna februarie pare să continuie acest trend.

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a revenit peste valoarea de 9500$. Unele altcoins înregistrează creșteri de peste 10%. BCH a crescut cu 14% și se tranzacționează cu peste 436$, iar BSV a depășit 300$ după o creștere de 11%.

Tezos le urmează exemplul, cu un avans de aproape 15% în 24 de ore, până la valoarea de 2.23$. ETC a primit un imbold de peste 12% și se apropie de valoarea de 13$.

Per ansamblu, piața cripto a depășit evaluarea totală de 270 de miliarde de dolari, iar semnalele sunt pozitive pentru viitor.

Tom Lee: Bitcoin a depășit media pe 200 de zile

Co-fondatorul Fundstrat Global Advisors, Tom Lee, este binecunoscut pentru previziunile sale de preț optimiste. Pe 4 februarie, Lee a declarat pentru yahoo Finance că este „într-adevăr optimist” cu privire la prețurile BTC pe termen scurt:

“Ianuarie a fost o lună minunată pentru bitcoin, care este în creștere cu 26%. Bitcoin a depășit media de 200 de zile. Aceasta este un aspect important, așa cum știe oricine care urmărește tendințele. De fiecare dată când Bitcoin își depășește media de 200 de zile, câștigul său mediu de șase luni este de 197% ”,

a spus executivul Fundstrat.

La rândul său, investitorul Andy Edstrom este de părere că Bitcoin are oportunitatea de a-și extinde market cap-ul în defavoarea altor depozite de valoare.

În cadrul unui podcast Citizen Bitcoin, el a argumentat că se va întâmpla hiperbitcoinizarea.

„Bitcoin va crește prin preluare de valoare din aur sau de la fiat, de la active offshore sau de la alte depozite de valoare precum imobiliare”,

a explicat Edstrom.

Managerul companiei de investiții Wescap a remarcat că tensiunile geopolitice severe și imprimarea în masă de fiat ar putea împinge mai multe persoane către BTC. Edstrom a scris și o carte numită „De ce să cumpărați Bitcoin”.

CryptoZZ