Într-un interviu acordat Keiser Report, CEO-ul Morgan Creek Capital, Mark Yusko, a discutat despre performanțele investițiilor în Bitcoin.

Bitcoin (BTC) a fost cel mai performant activ al deceniului. Yusko a susținut anterior că orice portofoliu de investiții ar trebui să aibă o alocare de 1% Bitcoin minim. Max Keizer, la rândul său, a menționat că portofoliile cu o alocare de 1% la Bitcoin au depășit performanțele oricăror alte tipuri de investiții din ultimii cinci ani.


Volatilitatea ridicată a pretului Bitcoin

În ultimii 6 ani, datorită naturii sale volatile, mulți investitori au profitat de fluctuațiile prețurilor Bitcoin. Prin urmare, unii analiști financiari au fost de părere că un portofoliu cripto diversificat nu oferă avantajele pe care un investitor le-ar putea aștepta de la aplicarea principiilor tradiționale de diversificare.

Volatilitatea ridicată a pretului Bitcoin este adesea interpretată ca un risc nerezonabil pentru investitorii tradiționali. A fost de asemenea una dintre problemele cheie care împiedică firmele de investiții consacrate să o considere un vehicul de investiții consecvent. Cu toate acestea, volatilitatea este unul dintre motivele principale pentru care Bitcoin este capabil să genereze câștiguri fenomenale investitorilor.

Yusko este însă de părere că un portofoliu variat, ce include atât Bitcoin, cât și active tradiționale, oferă cele mai bune rezultate. În plus, oferă investitorilor mai multă siguranță deoarece portofoliul nu este afectat semnificativ de volatilitatea criptomonedelor.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

Este de remarcat că, în perioada din ianuarie 2017-decembrie 2019, Bitcoin a oferit cel mai bun randament cumulativ (293%) din toate opțiunile de investiții. Activul de pe locul doi a fost Grayscale Bitcoin Trust, cu un randament de 270%.

Prin diversificare, investitorii au șansa de a profita de active cu câștig mare precum Bitcoin și de a compensa expunerea la risc investind în indici de acțiuni tradiționale pentru a genera performanțe superioare.

CryptoZZ