Pentru prima dată în acest an, Bitcoin a depășit pragul de 10.000$, ajungând la 10.165$ conform CoinMarketCap. Ultima dată când criptomoneda a atins acest nivel a fost 26 octombrie 2019.

Odată cu creșterea peste 10.000$, câștigurile anuale ale criptomonedei au crescut la 41%, iar capitalizarea sa de piață a crescut la 183 miliarde de dolari. Este o diferență de peste 3.500 de dolari față de valoarea minimă de 6.425$ înregistrată la mijlocul lunii decembrie.

Cumpara si vinde Bitcoin folosind vTrader!

Bitcoin a început anul cu o valoare sub 7.000 de dolari și a fost în creștere aproape constantă de atunci. Mulți analiști sublinază că aceasta este o evoluție standard pentru o piață de ”tauri”.

Creșterea peste 10.000 de dolari este însoțită de o îmbunătățire a elementelor fundamentale de pe lanț și pare durabilă.

„Această creștere este reală și sustenabilă. Activitatea de investiții fundamentale susține această valoare de peste 10.000 de dolari”,

a declarat pe Twitter analistul Willy Woo, partener la Adaptive Capital.

Interesul consumatorilor este, de asemenea, în creștere. Termenii „Bitcoin” și „Cryptocurrency” au crescut în popularitate pe Google Trends. În plus, volumul general de tranzacționare pentru Bitcoin este în creștere pe majoritatea exchange-urilor majore.

Adăugarea la indicatorii pozitivi este faptul că mulți investitori potențiali au așteptat pe margine de când a început iarna cripto în urmă cu doi ani. Faptul ca Bitcoin a depășit pragul de 10.000$ este un punct psihologic semnificativ care va atrage, fără îndoială, atentie in randul investitorilor.

Câștiguri mai mari pentru altcoins

Majoritatea criptomonedelor de top au înregistrat creșteri mult mai mari decât Bitcoin. Acest lucru a dus la o scădere a domninanței BTC pe piață la 64%, cel mai scăzut nivel în șapte luni.

ETH, de exemplu, se tranzacționează în prezent la 225 de dolari, un câștig anual de 78 la sută. Alte criptomonede precum Litecoin, EOS și BNB sunt în creștere de 70 până la 90 la sută. Bitcoin Cash și Bitcoin SV au adăugat 120 la sută, respectiv 250 la sută, potrivit CoinMarketCap.

CryptoZZ