La doi ani după ce a atins nivelul maxim, căutările pe Google ale termenului Ethereum au scăzut cu 96%.
În ianuarie 2018, prețul ETH a ajuns la 1500$, iar Google Trends a înregistrat o explozie a interesului.

De atunci, prețul ETH a ajuns la nivelul aproximativ de 140$, iar căutările au ajuns la doar 4% din valoarea maximă istorică.

Ethereum oferă un punct de analiză interesant datorită poziției sale ca a doua cea mai cunoscută criptomonedă. În ciuda aparentei pierderi de interes în funcție de Google Trends, Ethereum rămâne criptomoneda favorită a dezvoltatorilor de blockchain.

Conform cercetărilor recente ale Electric Capital, Ethereum are de patru ori mai mulți dezvoltatori decât blockchain-ul Bitcoin. Analiza efectuată în toamna acestui an a arătat că Ethereum a atras 18% din toți dezvoltatorii open-source care lucrează în blockchain. Aceasta se ridică la aproximativ 216 de dezvoltatori care contribuie la codul Ethereum în fiecare lună.

216 de dezvoltatori Ethereum contribuie la cod

Platforma are cea mai mare echipă de dezvoltatori din cripto. În medie, 216 de dezvoltatori Ethereum contribuie în fiecare lună la cod. Acest număr nu îi include pe cei care lucrează la proiecte conexe ecosistemului.

Ce este Ethereum?

Comparativ, Bitcoin are aproximativ 50 de dezvoltatori care contribuie lunar la codul său, potrivit Electric Capital.

Google Trends a înregistrat de asemenea o scădere de 94% a interesului de căutare în rândul utilizatorilor față de valoarea maximă de acum doi ani. Prețul criptomonedei BTC a înregistrat o scădere de 65% în aceeași perioadă de timp. Prin comparație, Ethereum valorează doar 11% din valoarea maximă istorică.

În prezent, Ethereum trece printr-un proces major de upgrade, ce include o tranziție la mecanismul de consens proof-of-stake. Rămâne de văzut cum va fi afectat interesul global pentru crptomonedă odată ce acest proces este finalizat.

CryptoZZ