În ultimele săptămâni, Bitcoin a fluctuat masiv pe baza unui amestec de știri pozitive și negative, dar tendința generală părea descendentă. În cursul zilei de ieri însă, BTC a început să crească din nou, ajungând la 37.500$ și determinând analiștii să semnaleze o schimbare a tendinței.

În mare parte, evoluția se datorează faptului că El Salvador intenționează să adopte Bitcoin ca metodă legală de plată. În plus, Microstrategy a anunțat că va achiziționa din nou BTC în valoare de 500 de milioane de dolari pentru clienții săi instituționali.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Stephen Kelso, șef de piețe la ITI Capital, a explicat consecințele:

”Este semnificativ faptul că portofelele instituționale mari au continuat acumularea de Bitcoin, iar Microstrategy-ul lui Michael Saylor a mărit dimensiunea ofertei sale actuale de obligațiuni la 500 milioane USD pentru a cumpăra mai mult Bitcoin la preț scăzut. Aceste aspecte vor avea un impact mare asupra fondurilor speculative macro, care vor căuta să profite de oportunitate.”

Analistul Bloomberg Intelligence, Mike McGlone, a declarat că Bitcoin este „mai probabil” să urce la 40.000$ decât să scadă la 20.000$, așa cum s-a speculat anterior.

Parachain-ul Kusama

Creșterea de 10% a Bitcoin a determinat o revitalizare a prețurilor și pentru restul criptomonedelor, cu procente între 3 și 7%. Cea mai bună performanță a avut-o Polkadot (DOT), care a crescut cu 15% în 24 de ore. Evoluția pozitivă a DOT se datorează implementării parachain-ului Kusama, un prim pas în viziunea Polkadot de a permite lanțurilor laterale private sau personalizate să se conecteze cu blockchain-uri publice.

În prezent, DOT se tranzacționează cu 23.60$, însă analiștii se așteaptă să urce la 28$ pe termen scurt. Tokenul nativ Kusama, KSM, a crescut de asemenea cu 20% în ultimele 24 de ore.