Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a discutat despre Bitcoin într-un interviu acordat Fox News în cursul zilei de ieri. El a declarat că Bitcoin este o escrocherie ce reprezintă un competitor pentru dolarul american și că autoritățile ar trebui să îl reglementeze foarte dur:

”Nu-mi place Bitcoin pentru că este o altă monedă care concurează împotriva dolarului. Vreau ca dolarul să fie moneda lumii. Asta am spus mereu. Bitcoin reduce importanța dolarului.
Părerea mea este că moneda acestei lumi ar trebui să fie dolarul și nu cred că ar trebui să avem toate acele monede precum Bitcoin în lume. Cred că ar trebui să fie reglementate foarte, foarte dur.”

Bitcoin este o escrocherie

De asemenea, Trump a reiterat o ideea exprimată anterior că Bitcoin este o escrocherie. Fostul președinte american nu a fost niciodată un fan al criptomonedelor, exprimându-se împotriva acestora încă din 2019.

Delcarațiile lui Trump par să fi avut un efect negativ asupra prețului Bitcoin. În mai puțin de o oră de la publicarea interviului, prețul BTC a scăzut cu aproape 1000$ și și-a continuat traiectoria descendentă de atunci. În prezent, Bitcoin se tranzacționează la aproximativ 32.700$, o scădere de 10% în ultima săptămână.

Perspectivele de viitor pentru cea mai mare criptomonedă nu par să fie foarte bune. Datele arată că numărul de tranzacții zilnice din rețea a scăzut cu 35% în iunie față de ianuarie. În plus, Google Trends arată că interesul public pentru Bitcoin a scăzut la jumătate față de luna trecută.

Rapoartele CoinShares arată de asemenea că investitorii instituționali sunt pesimiști în legătură cu investițiile în BTC. Volumul de tranzacții cu produse BTC este, de asemenea, în scădere cu 62% față de media săptămânală a lunii mai.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Interesul investitorilor pare să se fi transferat spre alte criptomonede. Conform datelor de la CoinGecko, ETH este criptomoneda cu cel mai mare volum de tranzacții de pe piață în afară de criptomonedele stabile. În ultimele 24 de ore, valoarea tranzacțiilor cu ETH a depășit 37,4 miliarde de dolari, în timp ce tranzacțiile cu Bitcoin s-au ridicat la 32,9 miliarde de dolari.

CoinShares raportează de asemenea că investitorii instituționali caută expunere la produsele de investiții Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Chainlink(Link) și Cardano (ADA).