Piața cripto trece printr-o nouă perioadă de entuziasm, alimentată de hype-ul instituțional și nu numai. Bitcoin a înregistrat o creștere aproape constantă și se apropie rapid de 17.000$, pe fondul analizelor încurajatoare publicate recent.

Bitcoin a înregistrat o creștere alimentata de institutionali

De exemplu, un raport Citibank intitulat „Bitcoin: 21st Century Gold” a fost transmis săptămâna trecută clienților instituționali. Analiza previzionează că Bitcoin va ajunge la 318.000$ în decembrie 2021. Alte nume mari precum JP Morgan, Microstrategy și Fidelity au exprimat de asemenea entuziasm pentru viitorul Bitcoin.

Săptămâna trecută, fondatorul SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, a declarat că este un fan al criptomonedelor. Compania sa a menționat că este interesată să investească în active digitale, în special Bitcoin.

Stai conectat in lumea digitala!

Ca atare, este clar că investitorii instituționali sunt pregătiți pentru a urca în trenul Bitcoin, iar efectul este accentuat de situația economică precară. Faptul că nou-aleasa senatoare din Wyoming, Cynthia Lummis, a declarat că este interesată să readucă Bitcoin în discuție nu strică.

„Sper să aduc Bitcoin în conversația națională. Sunt un fost trezorier de stat și am investit fondurile permanente ale statului nostru. Întotdeauna am căutat un depozit bun de valoare, iar Bitcoin se potrivește perfect. Monedele naționale suferă de inflație, Bitcoin nu. Așadar, am încredere că va fi un jucător important în categoria depozitelor de valoare pentru mult timp”,

a explicat Lummis într-un interviu pentru postul ABC.

În plus, BTC a început să fie menționat din nou în mainstream. Actrița Maisie Williams, faimoasă pentru rolul său din Game of Thrones, a postat ieri pe Twitter un sondaj cu privire la viitorul Bitcoin. Întrebarea a atras o replică din partea lui Elon Musk, care și-a exprimat și în trecut admirația pentru conceptul de criptomonede.

Analita tehnica

Din punct de vedere tehnic, analiștii sunt de părere că Bitcoin are potențial major pentru următoarele luni. Analistul Peter Brandt avertizează că, deși perspectivele de viitor sunt extrem de pozitive, Bitcoin ar putea înregistra unele corecții pe termen scurt. Cu toate acestea, creșterea de preț din această perioadă este organică, spre deosebire de bula din 2017, care a fost alimentată de hiper-entuziamul investitorilor retail.

Daniel Nita sintetizează această concluzie:

”Bitcoin din 2017 este foarte diferit de Bitcoin din 2020. Aici intervine interesul institutional pentru Bitcoin si dezinteresul oamenilor simpli, care nu mai au curaj sa cumpere Bitcoin la 16.000. După aproximativ 3 ani de acumulare, Bitcoin a evadat din regiunea 12.000-12.500$ si are in vizor ultimul maxim al pretului din 2017, aproximativ 20.000$. Sansele sunt destul de mari ca Bitcoin să testeze acest nivel sau să ajungă foarte aproape de el până în decembrie 2020.”

Fondatorul canalului de Youtube CryptoRo avertizeaza o posibila corectie pe care o considera benefica la termen lung:

TradingView – Aliatul tau in trading!

Cu toate ca trendul este ascendent, sunt de parere ca suntem foarte aproape de un top local si o corectie de 30%, care ar fi foarte benefica pe termen lung si face cel mai mare sens din punct de vedere psihologic. De urmarit nivelul de 12.500-13.800$ in caz de corectie. Daca totusi Bitcoin scade sub 21 EMA( acum la 12.220$) si va inchide 1-2 saptamani sub, este un semnal ca acest raliu s-a terminat si vom retesta din nou sub 10.000$.

Despre a doua cea mai mare criptomoneda, Ethereum, Daniel isi mentine predictia facuta in trecut si anume de 800$. In prezent Ethereum se tranzactioneaza in jurul valorii de 465$.