În cursul zilei de ieri, Bitcoin a înregistrat o nouă scădere de preț, de la 50.000$ la 46.000$. Scăderea a coincis cu un trend similar pe piețele bursiere, determinând analiștii să declare că este vorba despre o lichidare a activelor riscante.

Vijay Ayyar de la exchange-ul Luno a declarat pentru Bloomberg:

„În prezent, activele riscante sunt lichidate – vedem si acțiunile alunecând în jos și criptomondele le urmează. Dolarul se întărește, ceea ce este un indiciu că Bitcoin și criptomonedele în general vor scădea”.

6300 de BTC vanduti in 2 tranzactii

Alți comentatori consideră însă că vina pentru scăderea de preț a Bitcoin este a mining poll-ului F2Pool. Acesta controlează în prezent 15% din rata de hash din rețea. Aparent, F2Pool a vândut peste 3600 BTC într-o singură tranzacție, ceea ce a provocat un val de vânzări când prețul BTC a scăzut. Mining pool-ul a vândut rapid toate recompensele de bloc obținut în ultima perioadă, alimentând fluctuațiile mari de preț din ultima perioadă.

O altă adresă, posibil aparținând exchange-ului Gemini, a vândut peste 2700 BTC în același interval de timp.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Conform datelor furnizate de firma de analiză onchain Santiment, statisticile indică faptul că fluxul de Bitcoin de pe exchange-uri a crescut de 11 ori după ce Bitcoina atins un nou ATH duminică. Acest lucru indică faptul că mulți proprietari se pregătesc să vândă, iar unii dețin foarte mult BTC.

Aceste mișcări ale balenelor au o influență foarte mare pe piața criptomonedelor, deoarece lichiditatea sa este foarte scăzută în comparație cu alte piețe. Ca atare, este de așteptat ca volatilitatea prețurilor să se mențină, deși predicțiile de viitor sunt pozitive.

Conform unei analize realizate de Unfolded, luna martie a fost negativa pentru pretul Bitcoin exceptand anii 2013 si 2019.