Corecția de preț de pe piața cripto a continuat în cursul zilei de ieri, cu procente între 5 și 15%. Bitcoin a scăzut sub pragul de 45.000$, în timp ce Ethereum a coborât la 1380$.

Optimismul de pe piață nu a fost afectat însă, în contextul în care investitorii au profitat de ocazie pentru a achiziționa criptomonede la preț redus. Prețul Bitcoin a fluctuat rapid și a recuperat destul de ușor pierderile, astfel încât criptomoneda a urcat înapoi la 50.000$.

Interesul investitorilor instituționali pentru Bitcoin se mentine ridicat

Interesul investitorilor instituționali pentru Bitcoin rămâne la nivel ridicat – Square, de exemplu, a achiziționat încă 3.300 BTC pentru 170 de milioane de dolari în primul trimestru al acestui an. În momentul de față, compania are 5% din lichiditate în Bitcoin.

Un alt motiv de optimism este faptul că situația cu Tether a fost rezolvată. Deși iFinex a fost amendată cu 18.5 milioane de dolari, înțelegerea cu procuratura din New York nu recunoaște vreo infracțiune comisă de Tether sau BitFinex. Companiile sunt obligate însă să transmită rapoarte cu privire la rezervele deținute, ceea ce ar putea să clarifice situația financiară a criptomonedei stabile USDT. În orice caz, este clar că predicțiile negre cu privire la prăbușirea pieței cripto din cauza Tether nu se vor îndeplini.

Analiștii avertizează însă că perioada următoare va fi caracterizată de volatilitate. Vinerea aceasta, de exemplu, vor expira opțiuni în valoare de peste 2.5 miliarde de dolari pe platforma Deribit. Acest lucru ar putea avea un efect negativ asupra Bitcoin, însă este de așteptat ca prețul să se mențină peste nivelul de 40.000$.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Sergey Nazarov – cofondator și CEO al Chainlink Labs – a explicat de ce este optimist:

”În acest moment, companiilor din întreaga lume li se cere să justifice de ce nu au nicio expunere la ceea ce este unul dintre cele mai performante active din ultimul deceniu. Mass-media, cercetătorii și publicul larg au început cu adevărat să înțeleagă implicațiile pe termen lung ale utilizării Bitcoin ca depozit de valoare.”