Piața cripto a înregistrat o nouă corecție de preț în cursul nopții, provocând un val de lichidări pe exchange-uri. Bitcoin a coborât la 16.350$, înainte de a reveni la peste 17.200$. În prezent se tranzactioneaza la pretul de 16.700$. În același timp, exploatarea unui bug al oracolului Coinbase a afectat prețul criptomonedei stabile DAI. Ca atare, peste 100 de milioane de dolari în garanții au fost lichidate.


Bitcoin a înregistrat o scădere semnificativă

Bitcoin a înregistrat o scădere semnificativă de valoare în timpul sesiunii asiatice de joi. Pierderile au fost legate de exodul fondurilor de pe exchange-ul de criptomonede OKEx, care a reactivat retragerile. Investitorii s-au grăbit să-și retragă fondurile, deoarece nu au avut această opțiune timp de câteva săptămâni.

Conform CryptoQuant, 2.822 BTC au fost mutate de pe platforma OKEx în cursul unui singur bloc de tranzacții. O parte au fost transferate pe alte exchange-uri, dar mulți utilizatori au preferat să lichideze criptomonedele.

Stai conectat in lumea digitala!

Analiștii au confirmat însă că Bitcoin se pregătea deja de o corecție, deoarece indicele de frică și lăcomie a atins un nivel record (95).

Rezultatul final a fost o scădere de preț de aproape 3.600$ în puțin peste 24 de ore pentru Bitcoin. Pe piața de derivative, contracte deschise în valoare de aproape 1,9 miliarde de dolari au fost lichidate în ultimele 24 de ore.

100 de milioane lichidate pe Compound

Un alt incident a afectat ecosistemul DeFi, mai exact protocolul Compound. Un bug al oracolului Coinbase a influențat prețul DAI, iar aceasta este singura sursă pentru prețurile Compound. Ca atare, garanții de peste 100 milioane de dolari au fost lichidate.

Black Friday – TradingView – Aliatul tau in trading!

Analiștii au subiniat că acest incident confirmă necesitatea descentralizării și a surselor variate de informații pentru protocoale.

Per ansamblu, piața cripto trece printr-o perioadă de agitație și activitate intensă, ceea ce este un semnal excelent pentru viitorul său.