În ciuda sentimentelor bullish de pe piață, Bitcoin nu are forta să depășească pragul de 58.350$. În ultimele 24 de ore, BTC a urcat până la valoarea de 58.000$, dar a coborât rapid înapoi la 56.126$.

Analiștii sunt de părere că evoluția se datorează speranțelor că Oracle va intra pe piața cripto, urmând exemplul MicroStrategy și Tesla. Din păcate, discuția cu investitorii de ieri s-a încheiat fără ca președintele Oracle, Larry Ellison, să menționeze criptomonedele.

Bitcoin are nevoie de un imbold puternic

Analistul Willy Woo este însă optimist și spune că perioada de consolidare a BTC este ”aproape de final”. În același timp, datele Glassnode relevă un nou val de interes pe piața de derivative – interesul deschis pe piețele BTC futures este aproape de a atinge nivelul record de 20 de miliarde de dolari.

Graficele tehnice avertizează însă că pretul Bitcoin are nevoie de un imbold puternic pentru a atinge un nou ATH. În caz contrar, există riscul unei corecții la nivelul de rezistență de 55.000$ sau chiar la 50.000$ în scenariile pesimiste.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Investitorii, mai ales cei tineri, par însă să fie optimiști, spre frustrarea cripto-scepticilor. De exemplu, Peter Schiff, cunoscut pentru preferința sa pentru aur în defavoarea criptomonedelor, s-a plâns pe Twitter:

”Fiul meu, Spencer Schiff, a pariat totul pe Bitcoin la ultima scădere sub 50.000 USD. 100% din portofoliul său este acum în Bitcoin. Și-a vândut ultimele stocuri în argint pentru a strânge banii. Dacă propriul meu fiu este spălat pe creier, imaginați-vă cât de vulnerabili sunt cei mai mulți copii. Tinerilor generații le place Bitcoin, deoarece majoritatea nu au cunoștințele sau experiența pentru a vedea dincolo de hype. Când vor îmbătrâni, sunt sigur că vor prefera aurul, presupunând că Bitcoin încă mai există.”

Comunitatea cripto a replicat rapid că fiul lui Schiff va ajunge mai bogat decât tatăl său, în timp ce fiul în cauză a postat popularul meme ”un bătrân țipă la Bitcoin”