În cursul zilei de sâmbătă, 13 martie, prețul Bitcoin a urcat până la aproape 61.800$, o creștere de aproape 25% în două săptămâni. Mulți analiști s-au entuziasmat, spunând că BTC este pe care să urce până la 70.000$, însă alții au avertizat că urmează o perioadă de volatilitate.

De exemplu, CEO-ul CryptoQuant Ki-Young Ju a avertizat că această creștere nu a fost susținută de achiziții mari din partea instituțiilor. Depozitele de dimensiuni mari pe exchange-uri, mai ales din partea balenelor care au deținut Bitcoin de multă vreme, ar putea semnala creșterea volatilității.

Indicele Coinbase Premium e fost negativ la pragul de 60.000$

Ju a explicat că recenta creștere de preț a fost alimentată de depozitele de stablecoins și că premium-ul pe Coinbase Pro avea valori negative:

”Indicele Coinbase Premium a fost întotdeauna semnificativ ridicat când prețul BTC a urcat la 20k, 30k, 40k și 50k. A fost semnificativ negativ la prețul de 60k. Această urcare la 60k nu este condusă de investitorii instituționali, totul s-a bazat pe stablecoins.”

Într-adevăr, prețul BTC a scăzut rapid de la 61.800$ sub pragul de 59.000$. În prezent, criptomoneda se tranzacționează în jurul valorii de 58.000$.

Datele CryptoQuant arată însă că fluxul de stablecoins pe exchange-uri a început din nou să crească, ceea ce ar putea sprijini creșterea BTC în perioada următoare.

Graficele de preț Bitcoin au semnalat formarea primului top local la peste 60.000$. Din punct de vedere istoric, în 2013 și 2017 BTC a format de obicei 3 topuri locale, sugerând că până la sfârșitul anului 2021 vom avea parte de o creștere de preț masivă.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În orice caz, Bitcoin a demonstrat deja că este activul cu cea mai bună performanță în ultimii 10 ani. Statisticile publicate de CEO-ul Compound, Charlie Bilello, arată că BTC a avut un randament mediu anual de 230%. Prin comparație, indexul NASDAQ 100 a avut un randament de 20%, în timp ce aurul a generat doar 1.5%.