Prețul Bitcoin a atins un nou maxim, 56.368 USD, consolidându-și statutul de unul dintre cele mai valoroase active de pe planetă.

 

In cursul zilei de ieri, pretul Bitcoin a crescut pana la nivelul de 56.368$ depasind 1 trilion de dolari in capitalizare. Este pentru prima data cand criptomoneda depaseste acest prag consolidandu-si statutul de activ de trilioane de dolari printre Amazon, Apple si Google.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Analistii sustin ca o mare parte din acest hype se datoreaza lansarii primul Bitcoin ETF. În prima zi, investitorii au tranzactionat acțiuni în valoare de 165 de milioane de dolari, potrivit datelor de la Bloomberg.

“Consideram ca Bitcoin, primul și cel mai mare activ din ecosistemul criptomonedelor emergente, este pregătit să își continue traiectoria de creștere”,

declara Som Seif, CEO Purpose Investments, initiatorul fondului.

Pretul Ethereum stabileste un nou ATH

A doua cea mai mare criptomonedă depaseste pragul de 2.000$ si impinge capitalizarea de piata la peste 225 miliarde dolari.

Doi factori importanti au alimentat cresterea ETH din ultimele saptamani:

1. Interesul investitorilor institutionali si retail pentru ecosistemul Ethereum este in crestere;
2. Finanțele descentralizate (DeFi), care sunt dezvoltate in mare parte pe blockchain-ul Ethereum, sunt in plina expansiune. Aplicațiile DeFi permit oamenilor să împrumute bani, să acumuleze dobânzi și să schimbe active fără să treacă printr-o instituție financiară. DeFiPulse, care urmărește 70 de aplicații DeFi diferite bazate pe Ethereum, măsoară valoarea totală blocată în aceste aplicații la peste 42 de miliarde de dolari.