În cursul zilei de ieri, Bitcoin a înregistrat un nou ATH de 58.330$ și a depășit prețul unui kilogram de aur. Conform datelor de pe piață, aurul se tranzacționează în prezent la aproximativ 57.300$ per kg. Per ansamblu însă, market cap-ul Bitcoin este de doar 10% din cel al metalului prețios. Chiar dacă Bitcoin a depășit 1 trilion de dolari în capitalizare de piață, aurul se ridică la 11 trilioane.


Bitcoin mai scump ca aurul

Graficul aurului arată că, în ultimul an, prețul metalului prețios a crescut cu doar 6.7%. În aceeași perioadă, Bitcoin a crescut cu aproape 600%. Acest lucru l-a făcut pe Elon Musk să îi spună lui Peter Schiff pe Twitter că este mai avantajos să cumpere criptomoneda în locul metalului prețios.

Un alt susținător al aurului, Jeffrey Gundlach, și-a schimbat recent poziția cu privire la Bitcoin. CEO-ul firmei de administrare a investițiilor Doubleline a susținut că Bitcoin ar putea fi „activul de stimulare”, având în vedere că „aurul nu pare a îndeplini acest rol”.

O serie de alte personalități au făcut predicții optimiste cu privire la viitorul BTC. Anthony Scaramucci, fondatorul Skybridge Capital, a prezis că va ajunge la 100.000$ până la sfârșitul anului datorită cererii în creștere și a ofertei în scădere.

Corectia este asteptata

CEO-ul Abra se așteaptă la o valoare de 250.000$ până la sfârșitul lui 2021, însă avertizează că este posibil să existe o corecție majoră pe parcurs.

„Dacă ne apucăm să ghicim în cafea, nu am avut o corecție de 30% de când Bitcoin a urcat la 44.000$ și a coborât la 30.000 de dolari, așa că ar trebui să luăm în calcul un astfel de scenariu. Dacă ar trebui să ghicesc, aș spune ca, dacă te uiți la panta ascendentă pe care o avem din decembrie, am putea depăși 60.000 în februarie, urmat de o corecție de 30 %. Ar urma apoi efectul de revenire pentru a ajunge probabil la 85.000 $ la 90.000 $ în august. Este exact evoluția prevăzută de modelul stock-to-flow, care s-a dovedit a fi neobișnuit de precis.”,

a explicat CEO-ul Abra, Bill Barhydt, într-un interviu acordat podcast-ului What Bitcoin Did cu Peter McCormack.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Nu toată lumea este însă la fel de optimistă. Analistul JP Morgan Nikolaos Panigirtzoglou a avertizat asupra volatilității și riscului asociat cu Bitcoin:

”Cel mai mare risc este ca hype-ul pe care l-am văzut în ultimele luni să încetinească semnificativ în perioada următoare. Când economia se va redeschide, oamenii se întorc la birou, au mai puțin timp să facă tranzacții acasă și, ca rezultat, o parte din impulsul fluxului retail de tranzacționare va dispărea.”