La fix trei ani de la recordul anterior, pretul Bitcoin a înregistrat o nouă valoare maximă – 22.300$.

Criptomoneda a înregistrat o traiectorie ascendentă rapidă în ultimele 24 de ore, de la aproximativ 19.300$ până la depășirea valorii de 22.300$. De altfel, prețul continuă să crească, pe fondul entuziasmului declanșat de noul ATH.

Spre deosebire de 2017, acest record pare să aibă fundamente mai solide. Bitcoin a crescut treptat din martie până în prezent, cu perioade destul de lungi de consolidare. În plus, baza de cumpărători s-a schimbat – în loc de investitori retail care încearcă să obțină profit rapid, BTC este acum în centrul atenției pentru investitorii instituționali. Ca atare, este tratat mai mult ca depozit de valoare și protecție împotriva inflației.

Bitcoin – Aur digital

Pandemia de COVID-19 și problemele economice generate de aceasta au ajutat mult în solidificarea poziției Bitcoin ca ”aur digital”. Ca atare, multe instituții văd Bitcoin ca pe un activ de refugiu sigur și investesc pe termen lung. Michael Saylor, CEO-ul MicroStrategy, a rezumat opinia generală a investitorilor instituționali:

”Bitcoin este cel mai bun activ de rezervă de trezorerie din lume și rețeaua monetară emergentă dominantă. Este soluția pentru problema depozitelor de valoare cu care se confruntă fiecare persoană, corporație și guvern de pe pământ. Odată ce oamenii vor înțelege acest lucru, lumea se va schimba în bine.”

Potrivit analistului Willy Woo, este de așteptat ca noul record de preț al Bitcoin să genereze FOMO și să împingă prețul în sus în continuare. Cu toate acestea, ar putea exista unele lichidări minore la aceste niveluri de preț. Crypto Quant arată că depozitele de BTC de pe exchange-uri sunt în creștere și au atins maximul din ultimele nouă luni.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Chiar și cu unele corecții, analiștii se așteaptă ca prețul să se mențină la niveluri ridicate:

„Cred că vom re-testa nivelurile de 14-16.000 de dolari, fie într-un weekend cu volum scăzut, fie cu vești proaste în viitor. Dar probabil că va fi ultima dată când majoritatea dintre noi vor avea șansa de a cumpăra Bitcoin sub 20.000 de dolari”

a comentat Alex Mashinsky, CEO Celsius Network.