Săptămâna aceasta, pretul Bitcoin a înregistrat o creștere relativ constantă, de la 18.800$ la 19.500$ în cursul zilei de ieri. Din păcate însă, tentativa de depășire a pragului de rezistență de 19.500$ a fost respinsă.

În acest moment, consensul general în rândul analiștilor este că depășirea acestei valori este cheia pentru a ajunge din nou la peste 20.000 de dolari. Analistul Micheal van de Poppe a explicat:

„Pentru a depăși pragul de rezistență și atingerea unui nou ATH, este mai important să vedem că zona de 19.400-19.500 de dolari devine suport mai degrabă decât să ajungem la acel ATH”.

Van de Poppe spune că dacă prețul Bitcoin nu reușește să se mențină la 19.500 dolari, rezultatul probabil este că prețul va scădea la 18.500$.

TradingView – Aliatul tau in trading!

La rândul său, Florian Grummes de la Midas Touch Consulting susține că perechea BTC / USD va trece printr-o corecție îndelungată. Deși a crescut cu peste 400 la sută față de valoarea minimă din martie, Grummes spune că Bitcoin este supra-cumpărat. Ca atare, se așteaptă ca trendul ascendent pentru BTC să înceapă abia anul viitor.

„În mod frecvent, eforturile taurilor Bitcoin au încetinit semnificativ la începutul lunii decembrie. În trecut, a urmat o mișcare corectivă bruscă și/sau o consolidare laterală care a durat câteva luni”

a detaliat Grummes.

Există însă și semnale pozitive

Microstrategy a achiziționat Bitcoin în valoare de 650 de milioane de dolari în cursul zilei de ieri. În prezent, gigantul de investiții deține aproape 41.000 BTC.

Robert Kiyosaki, autorul cărții ”Rich Dad Poor Dad”, a susținut pe Twitter că prețul Bitcoin va urca la 50.000$ în anul următor. El a îndemnat publicul să profite de prețul sub 20.000$ pentru a intra pe piață:

”Mă bucur că am cumpărat Bitcoin. Următoarea oprire la 50k dolari. Zidul banilor instituționali din 2021. Cumpărați sub 20k USD. Dacă ați ratat Bitcoin, cumpărați argint. Argintul va crește datorită Green New Deal al AOC. America are probleme. Viitor luminos pentru aur, argint, Bitcoin și antreprenori”

a declarat Kiyosaki.