După trei ani de așteptare, Bitcoin depaseste pragul istoric de 19.768$. În decembrie 2017, când creșterea a fost una datorată FOMO și investitorilor retail. De data aceasta, creșterea susținută a fost alimentată de situația economică mondială și de interesul investitorilor instituționali. În plus, curba de creștere nu a fost la fel de bruscă, ceea ce face ca evoluția pozitivă să fie sustenabilă.

O curbă de creștere sustenabilă

În 2017, Bitcoin valora aproximativ 4.000$ la începutul lunii octombrie. Până la jumătatea lunii decembrie, valoarea criptomonedei a crescut de cinci ori pentru a atinge maximul istoric.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Anul acesta, la începutul lui octombrie, Bitcoin valora 11.000$, ceea ce înseamnă că și-a dublat prețul. Având în vedere situația economică provocată de pandemia de coronavirus, interesul investitorilor nu este surprinzător. De data aceasta însă, investitorii retail au jucat un rol mult mai mic, deoarece grija zilei de maine este mai importantă decât rezervele financiare pe termen lung.

În cazul investitorilor insituționali însă, interesul lor este să identifice active care să ofere un randament cât mai bun și care să fie cât mai puțin afectate de fluctuațiile piețelor financiare tradiționale. Nume mari precum MicroStrategy, Stanley Druckenmiller, Citibank și chiar și BlackRock văd acum Bitcoin ca pe o opțiune mai bună decât aurul. Practic, nu mai este o cursă a celor care vor să se îmbogățească rapid, ci un plan de asigurare pentru viitor.

Bitcoin este un refugiu în furtuna economică actuală

Majoritatea analiștilor, chiar și criticii tradiționali ai criptomonedelor, au început să conștientizeze că Bitcoin își îndeplinește promisiunea de depozit de valoare.

“Prețul bitcoin este determinat de cererea pentru un activ de refugiu sigur”,

a explicat Phillip Gradwell, economist-șef la Chainalysis. El este de părere că a început o “buclă de feedback pozitiv” care împinge prețul Bitcoin în sus:

“Această evoluție se dezvoltă de la mijlocul lunii martie. De atunci, peste 1 milion de bitcoin au fost cumpărați de investitori, în mare parte din occident. Această creștere a cererii se confruntă cu o ofertă în scădere, deoarece din ce în ce mai puțini posesori de bitcoin sunt dispuși să vândă”.

Bitcoin depaseste pragul istoric de 19.768$! – Unde mergem mai departe? – Un teritoriu neexploatat!

Pragul de 19.768$ a fost maximul istoric înregistrat de Bitcoin, ceea ce înseamnă că acum ne aflăm pe teritoriu necunoscut. Este dificil de apreciat care va fi evoluția viitoare, însă majoritatea analiștilor sunt de părere că va urma un nou val de interes public. Acest lucru va avea efectul de a readuce în joc investitorii retail, dar și noi investitori instituționali care capătă încredere în Bitcoin.

Stai conectat in lumea digitala!

Există extrem de multe previziuni extrem de optimiste, însă cel mai important este că Bitcoin își face loc pe piața financiară și este luat în serios de oamenii din toate straturile sociale.