Dup─â trei ani de a╚Öteptare, Bitcoin depaseste pragul istoric de 19.768$. ├Än decembrie 2017, c├ónd cre╚Öterea a fost una datorat─â FOMO ╚Öi investitorilor retail. De data aceasta, cre╚Öterea sus╚Ťinut─â a fost alimentat─â de situa╚Ťia economic─â mondial─â ╚Öi de interesul investitorilor institu╚Ťionali. ├Än plus, curba de cre╚Ötere nu a fost la fel de brusc─â, ceea ce face ca evolu╚Ťia pozitiv─â s─â fie sustenabil─â.

O curbă de creștere sustenabilă

În 2017, Bitcoin valora aproximativ 4.000$ la începutul lunii octombrie. Până la jumătatea lunii decembrie, valoarea criptomonedei a crescut de cinci ori pentru a atinge maximul istoric.

TradingView ÔÇô Aliatul tau in trading!

Anul acesta, la ├«nceputul lui octombrie, Bitcoin valora 11.000$, ceea ce ├«nseamn─â c─â ╚Öi-a dublat pre╚Ťul. Av├ónd ├«n vedere situa╚Ťia economic─â provocat─â de pandemia de coronavirus, interesul investitorilor nu este surprinz─âtor. De data aceasta ├«ns─â, investitorii retail au jucat un rol mult mai mic, deoarece grija zilei de maine este mai important─â dec├ót rezervele financiare pe termen lung.

├Än cazul investitorilor insitu╚Ťionali ├«ns─â, interesul lor este s─â identifice active care s─â ofere un randament c├ót mai bun ╚Öi care s─â fie c├ót mai pu╚Ťin afectate de fluctua╚Ťiile pie╚Ťelor financiare tradi╚Ťionale. Nume mari precum MicroStrategy, Stanley Druckenmiller, Citibank ╚Öi chiar ╚Öi BlackRock v─âd acum Bitcoin ca pe o op╚Ťiune mai bun─â dec├ót aurul. Practic, nu mai este o curs─â a celor care vor s─â se ├«mbog─â╚Ťeasc─â rapid, ci un plan de asigurare pentru viitor.

Bitcoin este un refugiu în furtuna economică actuală

Majoritatea anali╚Ötilor, chiar ╚Öi criticii tradi╚Ťionali ai criptomonedelor, au ├«nceput s─â con╚Ötientizeze c─â Bitcoin ├«╚Öi ├«ndepline╚Öte promisiunea de depozit de valoare.

“Pre╚Ťul bitcoin este determinat de cererea pentru un activ de refugiu sigur”,

a explicat Phillip Gradwell, economist-╚Öef la Chainalysis. El este de p─ârere c─â a ├«nceput o “bucl─â de feedback pozitiv” care ├«mpinge pre╚Ťul Bitcoin ├«n sus:

“Aceast─â evolu╚Ťie se dezvolt─â de la mijlocul lunii martie. De atunci, peste 1 milion de bitcoin au fost cump─âra╚Ťi de investitori, ├«n mare parte din occident. Aceast─â cre╚Ötere a cererii se confrunt─â cu o ofert─â ├«n sc─âdere, deoarece din ce ├«n ce mai pu╚Ťini posesori de bitcoin sunt dispu╚Öi s─â v├ónd─â”.

Bitcoin depaseste pragul istoric de 19.768$! – Unde mergem mai departe? – Un teritoriu neexploatat!

Pragul de 19.768$ a fost maximul istoric ├«nregistrat de Bitcoin, ceea ce ├«nseamn─â c─â acum ne afl─âm pe teritoriu necunoscut. Este dificil de apreciat care va fi evolu╚Ťia viitoare, ├«ns─â majoritatea anali╚Ötilor sunt de p─ârere c─â va urma un nou val de interes public. Acest lucru va avea efectul de a readuce ├«n joc investitorii retail, dar ╚Öi noi investitori institu╚Ťionali care cap─ât─â ├«ncredere ├«n Bitcoin.

Stai conectat in lumea digitala!

Exist─â extrem de multe previziuni extrem de optimiste, ├«ns─â cel mai important este c─â Bitcoin ├«╚Öi face loc pe pia╚Ťa financiar─â ╚Öi este luat ├«n serios de oamenii din toate straturile sociale.