În prezent, Bitcoin înregistrează volatilitatea cea mai scăzută din ultimele 17 luni. Experții sunt de părere că piața cripto a ajuns la un nivel de maturitate ridicat. Opinează și că acest fenomen atrage fonduri din sectorul financiar tradițional.

Deși volumul Bitcoin la 24 ore este în prezent peste 2.5 miliarde dolari pe CoinCap și 3.8 miliarde de dolari pe Coinmarketcap, prețul BTC a depașit 6.600$. Creșterea ușoară a BTC a stimulat și creșterea altor tokenuri. Astfel Tron (TRX) și 0x (ZRX) au crescut cu aproximativ 18% în ultimele 24 de ore.

Potrivit lui Mike McGlone, analist de strategie la Bloomberg Intelligence, declinul volatilității criptomonedelor majore este un semn ca piata se maturizeaza. El a susținut că piața cripto începe să se stabilizeze, găsind confort într-un interval de preț mai mic.

McGlone a declarat:

“Aceasta este o piață matură, astfel încât volatilitatea ar trebui să continue să scadă. O piață nouă va fi foarte volatilă până când se va stabiliza. Există mai mulți participanți, mai multe instrumente derivate, mai multe modalități de tranzacționare, hedging și arbitraj. “

Având în vedere stabilitatea prețului Bitcoin, analistul tehnic al prețurilor Rampage a declarat că este evident că BTC și-a găsit nivelul minim. Chiar dacă volumul pieței cripto va scădea sub valoarea de 10 miliarde de dolari, în opinia sa BTC nu va scădea sub nivelul actual.

Similar cu punctul de vedere al lui Mike Novogratz, Rampage a subliniat că piața a început să demonstreze oboseala vânzătorului. Urșii de pe piață nu mai sunt dispuși să vândă la un preț scăzut de 6000 USD.

“Volatilitatea este scăzută și volumele sunt în scădere. Interesul pe piață este la un nivel scăzut, susținut de volum redus și volatilitate, ceea ce înseamnă că vânzătorii au terminat vânzarea. Acesta este nivelul de jos al Bitcoin. Cumpărați când nimeni nu se uită “

a explicat el.

Alex Kruger, trader cripto, a remarcat că BTC a început să se stabilizeze la 6.500 de dolari. Aceasta sugerează că șansele de creștere sunt mai mari. El susține că probabilitatea unui raliu pe termen scurt este mai mare decât înainte.

“BTC s-a stabilizat la nivel mai ridicat. Volatilitatea este foarte căzută. Ar trebui să aibă potențialul de creștere”

a spus Kruger.

Volumul Bitcoin rămâne în continuare scăzut, iar analiștii se așteaptă ca acesta să rămână la nivel redus pe parcursul săptămânilor viitoare.

În momentul de față, analiștii de pe piața cripto consideră că volumul scăzut al BTC este provocat de lipsa vânzătorilor de pe piață. Din acest motiv, Bitcoin are potențialul de a crește semnificativ în viitorul apropiat.