Este adevărat că ne aflăm într-o perioadă în care adopţia criptomonedelor este în creştere. Însă doar nivelul mărit de adopţie nu ar putea face ca bitcoinul să valoreze 50.000$.

În ultimii ani am văzut tot felul de speculaţii asupra preţului monedei digitale. Unii spun că bitcoinul se află într-o bulă. Alţii cred că până în 2018 preţul unei fise se va scrie cu cinci decimale.

Cele mai noi predicţii spun că preţul criptomonedei va fi de 50.000$ până în 2027. Este o afirmaţie puternică, dar are şi susţinere? În caz afirmativ, ce ar fi de făcut pentru ca preţurile să crească cu 2000%?

Toţi deţinătorii de bitcoin ar dori să vadă preţurile mai sus. Ultimul an a fost unul în creştere.

Preţul bitcoinului a crescut simţitor, însă o mai poate face şi în viitor. În orice caz, lucrurile nu se vor transforma peste noapte. Va dura ceva până când bitcoinul se va apropia abia de un preţ cu cinci decimale. O cotaţie de 10.000$ pentru o fisă ar fi ceva extraordinar, în cazul în care ar deveni realitate.

Un ţel ambiţios pentru bitcoin

Ronnie Moas, fondatorul companiei Standpoint Research, estimează un preţ de 50.000$ pentru un bitcoin în zece ani de acum înainte. De asemenea, el crede că în 2018 criptomoneda va fi cotată la 5000$. A doua afirmaţie pare mai realistă decât prima. Deşi este clar că bitcoinul are şanse reale de a creşte mai mult, lucrurile pot lua turnuri nebănuite. Totul depinde de ce se va întâmpla cu economia mondială.

Raritatea bitcoinului este cu siguranţă un factor de luat în seamă. La următorul halving vor fi generate şi mai puţine monede. În plus, cantitatea totală este limitată la 21 de milioane, iar developerii nu pot face nimic pentru a schimba acest lucru. Ar fi imposibil ca 21 de milioane de oameni să deţină fiecare câte un bitcoin întreg. Cu siguranţă, vor fi rivalităţi mari pe tema aceasta, iar ca efect preţurile ar putea creşte. Însă toate aceste lucruri se pot întâmpla doar dacă oamenii vor aprecia cât trebuie bitcoinul.

Chiar dacă nivelul de adopţie creşte pe zi ce trece, nu este suficient pentru ca preţul să ajungă la 50.000$. Vor mai exista cu siguranţă multe suişuri şi coborâşuri. Un target de 50.000$ pentru o fisă ar putea totuşi să nu fie ceva utopic pe termen lung. Multe lucruri se pot întâmpla în următorii zece ani. Pentru a ajunge în acel punct, ar fi necesar ca mai multe condiţii să fie îndeplinite simultan: instabilitate economică, reglementare, cerere globală pentru sisteme financiare alternative. Cu toţii ne dorim ca bitcoinul să valoreze atât de mult, însă nimeni nu poate prezice viitorul.

Sursa – Newsbtc.com