După ce afaceristul Tim Draper a declarat săptămâna trecută că BTC va ajunge la 250.000 până în 2022, Brian Kelly a susținut această predicție într-un interviu publicat de CNBC vinerea trecută si anunta ca Bitcoin va ajunge la 25.000 (la sfarsit de 2018).

În opinia sa, odată cu implicarea companiilor financiare tradiționale în lumea cripto (Rockefeller, Goldman Sachs, Soros Fund Management și-au declarat intenția de a investi în criptomonede), volatiliatea prețurilor va scădea, astfel încât va crește utilizarea acestora ca metodă de plată. Cripomonedele sunt folosite în prezent în special de țările cu guverne instabile și sisteme bancare în care populația nu are încredere, însă situația se schimbă rapid deoarece țările dezvoltate au descoperit beneficiile tehnologiei blockchain.

Brian Kelly a argumentat că BTC a avut deja o creștere de 4000% în ultimii 2 ani, astfel încât o creștere de 3000% în următorii 4 ani nu este de neconceput, ci e o continuare a trendului existent.

Trendul descentent din acestă perioadă a fost unul previzibil în opinia lui Kelly, favorizat de perioada de plată a taxelor din SUA și de scăderea numărului de tranzacții, precum și de vânzarea cripomonedelor confiscate de la Mt. Gox.

Pentru ca Bitcoin să atingă 25.000  în 2018 și 250.000$ în 2022 este necesar ca volumul tranzacțiilor să crească, a declarat Brian Kelly:

”Dacă numărul tranzacțiilor crește, cred că putem spune că Bitcoin a atins punctul minim, astfel încât singura direcție în care poate merge este în sus, iar această creștere este una durabilă.”

Opinia sa este susținută și de analiza efectuată de fondul de investiții Pantera Capital, care a previzionat că BTC va atinge 20.000$ până la sfârșitul acestui an, după ce a ajuns la minimul de 6.500.