Arthur Hayes, unul dintre participanții la conferința Consensu ce se derulează la New York în această perioadă, a declarat că în opinia sa, Bitcoin are potențialul de a atinge pragul de 50.000$ până la sfârșitul anului.

În prezent, Hayes ocupă funcția de director general al exchange-ului BitMEX și a ocupat anterior poziția de director executiv al Citigroup și Deutsche Bank, astfel încât se poate spune că are experiența necesară pentru a face evaluări ale piețelor financiare.

Într-un interviu realizat pentru emisiunea Fast Money a postului de televiziune CNBC, Hayes a declarat că în ciuda dificultăților cu care s-a confruntat la începutul acestui an, Bitcoin are potențialul de a atinge valoarea de 50.000$ până la sfârșitul anului 2018.

De altfel, Tom Lee, reprezentantul Fundstrat, a afirmat în mai multe ocazii că în opinia sa valoarea Bitcoin va ajunge la 20.000$ la jumătatea lui 2018 și la 25.000$ până în decembrie.

Un alt subiect abordat de Arthur Hayes în interviu a fost succesul pe care criptomonedele l-au avut în zona asiatică. Succesul pe care monedele digitale le-au avut se datorează faptului că asiaticii sunt extrem de familiari cu lumea digitală, astfel încât adopția criptomonedelor s-a făcut mult mai rapid. De exemplu, Coreea de Sud tranzacționează bunuri digitale legate de industria de gaming de peste 20 de ani, astfel încât criptomonedele au fost acceptate foarte repede.

BitMEX este unul dintre cele mai mari exchange-uri asiatice, deținând inclusiv recordul pentru cei mai mulți Bitcoin tranzacționați în 24 de ore (140 BTC). De asemenea, oferă contracte Bitcoin Futures, precum și futures pentru Ripple Litecoin, Bitcoin Cash și Ethereum.

Una dintre cele mai interesante opțiuni pe care le oferă este tranzacționarea cu credit de 100x, despre care Arthur Hayes spune că nu este foarte utilizată deoarece per ansamblu, platforma nu permite investiții cu sume mai mari decât cele disponibile în contul clientului. Majoritatea celor care au apelat la această opțiune au folosit-o mai mult ca instrument de test.