Sandeep Goenka, co-fondatorul unuia din cele mai mari exchange-uri din India – Zebpay, crede că bitcoinul ar putea valora 3500$ până la finalul anului 2017.

În ciuda câtorva piedici, prețul bitcoinului a crescut în ultimele luni. Deși în prezent moneda încearcă să depășească iarăși cotația de 1800$, per ansamblu a avut loc o creștere de aproximativ 30% din aprilie până la data curentă.

După aprecierea de la 1.176$  în aprilie la 1.700$ în mai, cursul a rămas stabil în jurul acestei cotații în ultimele două săptămâni. Acest echilibru ne dă încredere în monedă pe termen mediu.

Cererea de bitcoin continuă să crească

În opinia lui Goenka nu sunt factori specifici în spatele creșterii bitcoinului. Prețul probabil va crește în continuare într-un ritm normal. Acest lucru se datorează faptului că tot mai mulți oameni aud de bitcoin. Se pare că tot mai mulţi sunt cei care încep să conștientizeze ce reprezintă criptomonedele.

Într-un interviu, Goenka a declarat:

“Faptul că bitcoinul este acum pe val se datorează creşterii nivelului de popularitate. Cererea de bitcoin la nivel global este în creştere. Implementarea unui cadru legislativ pro-bitcoin în China, Japonia şi Rusia a contribuit de asemenea la întărirea recentă a monedei.”

Aşa cum am mai scris în articolele din ultimul timp, Japonia a fost un pion important în creşterea preţului. Statul asiatic a implementat o platformă pentru investitori, acceptând bitcoinul ca valută oficială. Aceste reglementări guvernamentale faţă de bitcoini, dar şi faţă de altcoinuri au atras în industria crypto dezvoltată în Japonia un număr mare de investitori şi de corporaţii cu cifre de afaceri de ordinul miliardelor de dolari.

De exemplu, compania GMO, un gigant japonez cu afaceri în IT care este cotat la 1.5 miliarde$, a anunţat în ianuarie faptul că intră oficial în industria crypto. Propune lansarea de criptomonedă proprie şi o platformă de trading de bitcoini.

“Acesta este doar începutul”

Într-un comunicat, GMO Internet Group a declarat că vede la bitcoin abilitatea de a efectua plăţi interne şi internaţionale într-un mediu securizat. Costurile de tranzacţionare sunt mici iar tranzacţiile sunt aproape instante. Compania a asemănat aceste caracteristici cu sistemul utilizat de banca centrală din Filipine.

Goenka a afirmat încă o dată faptul că piaţa de exchange şi industria se vor confrunta cu un număr tot mai mare de investitori. Activele digitale sunt un tip nou de investiţii, atrăgătoare pentru utilizatori:

“În condiţiile în care avem o cantitate limitată de monede şi o cerere în creştere, preţurile vor fi mereu pe un trend crescător. Pot atinge recorduri noi în fiecare an. Bitcoinul reprezintă o categorie nouă de investiţii, aceea a activelor digitale. Această industrie va creşte exploziv şi credem că acesta este doar începutul.”

Sursa – Cointelegraph