Creştere bitcoin — Moneda bitcoin avansează spre borna istorică de 1500 de dolari americani. Marți s-a apreciat cu încă 70$ în 24h.

Ultima creștere bitcoin a pus în umbra aprecierea altcoinilor de săptămâna trecută. Monedele din Top 10 au pierdut între 3% și 15% peste noapte, conform datelor de la Coinmarketcap.

Unul dintre perdanți este ethereumul clasic, care încasase în prealabil o lovitură. Lovitura vine tocmai de la investitorul Barry Silbert. Acesta a anunțat  lansarea unui fond dedicat, stârnind mânia utilizatorilor.

Prețul etherului de asemenea s-a depreciat, acesta scăzând cu aproximativ 6%. Moneda este acum cotată la 77$ după ce în prealabil depășise recordul de 80$. Aceste lucruri se petrec în ciuda faptului că se preconiza că în curând ether va ajunge la 100 de dolari americani.

Rezultatele ne fac să spunem că într-o oarecare măsură istoria se repetă. Nu este pentru prima dată când o creştere bitcoin cu câteva procente într-un interval scurt a dus la scăderea prețurilor celorlate monede.

Referitor la această schimbare a prețurilor, tot ce a putut declara Silbert a fost: “bitcoinul pare să fie un nou bitcoin.”

Ziua de luni l-a surprins pe acesta sărbătorind la filiala Grayscale Investments’ atingerea sumei de 250 milioane$ în active manageriate de Ethereum Classic Investment Trust și Bitcoin Investment Trust.

Alți factori din spatele creșterii bitcoinului vin din Japonia. În Japonia mai nou tranzacţiile se realizează în sume din ce în ce mai mari. Este clar că o parte din balenele care domină pipaţa se află în Japonia. De asemenea, luna trecută aici au emis un set de reguli pentru funcționarea operatorilor exchange. Până în prezent s-au înscris 18 firme.

 Sursa – Cointelegraph