Creștere bitcoin de 33% — Prețul bitcoin a crescut cu 33% față de dolarul american în luna aprilie. Asta înseamnă că până acum luna trecută este cea mai bună din an pentru cea mai mare criptomonedă a lumii.

Datele arată că luna mai a început cu prețul la 9244,32 de dolari, o creștere de 33% față de prețul de la început de aprilie, de 6926,02 dolari. Acest lucru marchează cea mai mare creștere de preț bitcoin din an și doar a doua lună a lui 2018 când prețul înregistrează creșteri.

Creștere bitcoin de 33% — Prețul bitcoin a crescut per total în ianuarie și martie și a crescut cu doar 1,4 procente în luna februarie, conform datelor din indexul de preț.

Într-adevăr, bitcoinul a scăzut cu aproape o treime în fiecare din lunile negative. A scăzut în ianuarie de la 13860 de dolari la 10166 de dolari în februari și chiar mai drastic în martie, de la 10309 dolari la 7000 de dolari. Chiar și cu ralierea bitcoinului de luna trecută, încă nu și-a revenit comparativ cu borna de 10 000 de dolari, sub care a căzut la jumătatea lui martie.

Acestea fiind spuse, cifrele ascund faptul că bitcoinul a crescut peste 17 000 de dolari în ianuarie, înainte să scadă cu aproape jumătate din preț la nivelele de la 1 februarie.

Bitcoinul a atins minimele sub 6000 de dolari, înainte să se recupereze. Cu alte cuvinte, deși a petrecut perioade lungi de timp făcând mișcări pe orizontală, bitcoinul rămâne în continuare volatil.

De notat este că volumul de tranzacții bitcoin a sărit cu 93% de la o lună la alta, în timp ce numărul de tranzacții în afara lanțului prin schimburi a crescut cu 95%. Totuși, comisioanele au avut o creștere proporțională, cu 90% în luna aprilie.

Și derivativele bitcoin au avut o lună pozitivă. Atât CBOE cât și CME au observat o creștere a volumelor tranzacționate luna asta. CBOE în special a avut mai mult de 18000 de contracte tranzacționate într-o singură zi, pe 25 aprilie. La CME s-au tranzacționat 11 000 de contracte în aceeași zi, cam dublu față de media zilnică.