Deși Bitcoin a avut o săptămână agitată, alte criptomonede de top au avut o evoluție excelentă, înregistrând noi ATH-uri. Pretul Ethereum, de exemplu, a urcat până la 4.140$, iar Mark Cuban se așteaptă să își continuie ascensiunea.

„Cred că Ethereum are o valoare mai mare pe termen lung decât Bitcoin, deoarece ETH are mai multă utilitate decât BTC. În acest moment Ethereum este campionul suprem, așa că ma aștept să crească mai departe. Practic, ETH nu are o limită în ceea ce privește cât de mare poate ajunge “,

a argumentat Cuban într-un interviu acordat Decrypt.

Criptomonede de top in atentia investitorilor

Cardano (ADA) a fost blocat în intervalul 1-1.5$ pentru mai multe săptămâni, dar duminică a reușit să atingă o nouă valoare record de 1.83$. Graficele arată că, dacă va reuși să se mențină peste pragul de 1.74$, ADA are șanse mari să depășească 2$ în următoarele săptămâni.

La rândul său, Chainlink (LINK) a depășit valoarea de 52$ și a înregistrat un nou ATH de 52.34$.
Interesul investitorilor pentru LINK a crescut în ultimele zile după ce Grayscale a anunțat că Chainlink Trust a crescut cu peste 41% la sfârșitul lui aprilie. De asemenea, proiectul a raportat că are acum peste 500.000 de portofele active și peste 500 de integrări de rețea. Chainlink a publicat recent și o nouă versiune a whitepaper-ului, ce include planuri interesante de viitor.

Criptomonede de top

Un alt token ce a înregistrat un nou ATH este Polygon(MATIC). Criptomoneda a crescut la 1.05 luni dimineața, pe fondul activității crescute din ecosistem. Ca soluție de scalare L2 pentru ETH 2.0, MATIC este corelat cu prețul ETH. Datele cu privire la depozitele de pe exchange-uri arată că Matic este foarte căutat – dacă în ianuarie existau 1.24 miliarde de tokenuri pe aceste platforme, în prezent mai sunt doar 88.5 milioane. Acest aspect este un argument în favoarea unui trend ascendent continuu.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În fața acestor evoluții extrem de pozitive, Bitcoin pare să piardă interesul traderilor. Cea mai mare criptomonedă a fluctuat masiv în ultima săptămână, de la 53.000$ la 59.500$. În prezent, BTC se tranzacționează în jurul valorii de 58.800$.

Criptomonede de top

Gary Gensler, noul șef al SEC, a subliniat că această volatilitate nu face decât să atragă investitori:

”Este un depozit de valoare digital, rar, dar extrem de volatil și există investitori care doresc să îl tranzacționeze tocmai pentru volatilitatea sa. În alte cazuri, o fac doar pentru că are o corelație mai mică cu alte piețe. Cred că avem nevoie de o protecție mai mare a investitorilor în acest domeniu”

a declarat Gensler într-un interviu recent.