În cursul zilei de luni, prețul Bitcoin a revenit peste valoarea de 10.000$, atingând 10.400$ conform Coinmarketcap. Evoluția pozitivă de pret vine după o săptămână în care BTC a fluctuat în intervalul 9400-9700$, cu volume de tranzacție reduse.


Conform analiștilor, evoluția pozitivă de pret a avut loc pe baza a trei factori:

  • Lichidarea de contracte shorts pe BitMEX;
  • Expirarea contractelor futures CME;
  • Influx de USDT introduse pe piață de Tether.

vinde bitcoin

În ultimele 24 de ore, pe platforma de derivative BitMEX s-au lichidat contracte shorts în valoare de aproximativ 3.5 milioane de dolari. De asemenea, pe data de 31 august a expirat termenul pentru contractele futures CME. Din punct de vedere istoric, aceste activități provoacă o creștere de preț pentru Bitcoin.

USDT – Mutari majore

În plus, în cursul zilei de 2 septembrie, Tether a făcut câteva mutări majore de USDT. Conform rapoartelor publicate de WhaleAlert pe Twitter, 7 milioane de USDT au fost mutate într-un portofel necunoscut și au fost emise încă 10 milioane de USDT.

Conform unei analize recente realizată de analistul Luke Martin:

”Evoluția continuă a BTC are multe șanse să recupereze o poziție de peste 10.000$. Perioada de consolidare a prețului a generat o rampă pentru o creștere organică până 10.300$”.

În același timp, căutările pe Google ale termenului Bitcoin au înregistrat o creștere subită în cursul zilei de luni. Aparent, interesul pentru BTC a crescut brusc în majoritatea țărilor, fără o justificare aparentă.

Google Trends arată că valorile actuale le-au atins pe cele din decembrie 2017, când Bitcoin a atins valoarea record de 20.000$.