Piața cripto a suferit o ușoară scădere în ultimele 24 de ore pe fondul știrilor internaționale ce afectează această industrie. Mai întâi, Federal Reserve a prezentat planurile cu privire la rata dobânzilor și a așteptărilor cu privire la inflația din SUA. Ulterior, autoritățile din Coreea de Sud au început să pună presiune pe exchange-urile locale pentru a se alinia unor reglementări mult mai dure.

Fed planifică să crească rata dobânzii și se așteaptă la o inflație crescută

În întâlnirea de miercuri, președintele Federal Reserve, Jerome Powell, a prezentat planurile de viitor ale autorității economice. Mai întâi, Fed planifică să crească rata dobânzii de două ori în 2023, mult mai curând decât se aștepta piața. Pentru perioada viitoare, banca centrală americană se așteaptă ca inflația să crească de la 2% la 3.4% și la o rată a șomajului de 4.5% la sfârșitul anului.

Declarațiile au provocat o scădere a indicelor bursiere și a prețului Bitcoin de la 41.300 la 38.200$ în cursul zilei de ieri. Cu toate acestea, BTC a recuperat destul de repede și se tranzacționează în prezent la 39.300$.

Îngrijorarea investitorilor cu privire la creșterea inflației i-ar putea determina să cumpere mai mult Bitcoin pentru a se proteja de efectele macroeconomice.

Coreea de Sud impune reglementări dure pentru exchange-uri

Altcoins au avut însă de suferit pe fondul noilor reglementări impuse de autoritățile din Coreea de Sud pentru exchange-urile cripto. Noile reguli sunt mult mai dure și obligă platformele să delisteze o serie de tokenuri de mare risc. În ultima săptămână, Upbit a eliminat cinci tokenuri, Huobi Korea a delistat tokenul Huobi iar Coinbit a suspendat tranzacționarea a opt criptomonede și a pus alte 28 în categoria ”tokenuri de mare risc”.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Noile reglementări obligă exchange-urile să deschidă conturi pentru utilizatori la bănci, însă multe instituții financiare coreene sunt reticente în colaborarea cu piața cripto. Doar patru exchange-uri din cele 200 ce activează în Coreea de Nord discută în prezent cu băncile pentru a îndeplini aceste cerințe.

Această situație ar putea afecta sever activitatea de pe piața cripto asiatică și ar putea avea impact negativ asupra prețurilor cripto.