Două știri recente demonstrează că autortitățile americane au decis să acorde mai multă atenție criptomonedelor în perioada următoare.

Mai întâi, Federal Reserve a anunțat că va emite un raport cu privire la plățile digitale în această vară. Conform declarațiilor președintelui Jerome Powell, documentul va discuta rolul monedelor digitale în evoluția plăților și a sistemelor financiare, incluzând CBDC-urile și criptomonedele:

”Următoarea noastră lucrare cu privire la evoluția plăților digitale este menită – împreună cu celelalte activități ale noastre ca supraveghetor, autoritate de reglementare și operator de sistem de plăți – să promoveze obiectivul de a asigura funcționarea sistemului de plăți și a economiei pentru toți americanii.
Fiind banca centrală a Statelor Unite, Federal Reserve este însărcinată cu promovarea stabilității monetare și financiare și a siguranței și eficienței sistemului de plăți. Am monitorizat cu atenție și ne-am adaptat la inovațiile tehnologice care transformă acum lumea plăților, finanțelor și băncilor

a declarat Powell.

IRS – tranzactiile peste 10.000$ trebuie declarate

În același timp, Trezoreria SUA a anunțat noi măsuri de eficientizare a strângerii de taxe și impozite, care include extinderea capacității IRS de a urmări activitatea cu criptomonede:

„Regimul de raportare va include, de asemenea, instituții financiare internaționale și exchange-uri și custodia de active criptografice”

se menționează în raport.

Stai conectat in lumea digitala!

Aparent, autoritățile americane consideră criptomonedele ”o preocupare semnificativă”:

„Criptomonedele generează deja o problemă semnificativă când vine vorba despre detectarea activității ilegale, în general, inclusiv evaziunea fiscală.
Acesta este motivul pentru care propunerea președintelui include resurse suplimentare pentru IRS pentru a aborda creșterea criptomonedelor. În ciuda faptului că acestea constituie astăzi o porțiune relativ mică din veniturile afacerilor, tranzacțiile cu criptomonede vor crește probabil în importanță în următorul deceniu, în special în prezența unui regim de raportare a conturilor financiare pe scară largă.
La fel ca în cazul tranzacțiilor în numerar, companiile care primesc cripto-active cu o valoare justă de piață de peste 10.000 USD vor trebui să raporteze acest lucru”

se explică în raportul Trezoreriei.

Noile măsuri de raportare a activității financiare urmăresc să crească valoarea impozitelor și taxelor colectate.