Kay Van-Petersen, analist al Saxo Bank, estimează că bitcoinul ar putea fi cotat la 100.000 dolari în următorii 10 ani.

Valorile bicoinilor tranzacţionaţi zilnic încep să se apropie de sumele jucate la bursele de valori. Cu toate acestea,valorile din piaţa crypto sunt cu mult în spatele pieţelor bursiere mari, precum NASDAQ.

Pentru a depăşi bursele mari, criptomonedele ar trebui să ajungă la un market cap de 3000 miliarde de dolari. Van-Petersen a declarat că bitcoinul ar putea atinge un market cap de 1000 miliarde de dolari în următorii 10 ani. În această perioadă ar putea fi cotat la 100.000$ pentru o unitate. În plus, cantităţile tranzacţionate zilnic ar putea valora 10% din sumele tranzacţionate la bursă. Acestea reprezintă aproximativ 500 miliarde de dolari.

Etape de parcurs

În prezent, criptovalutele tranzacţionate zilnic valorează 4.3 miliarde$. Pentru ca ele să atingă măcar 10% din sumele de pe piaţa bursieră, ar trebui să crească de 100 de ori. Luând în considerare creşterile înregistrate de bitcoin şi de ethereum în ultimii ani, nu ar fi exclus să se întâmple acest lucru în următorii 10 ani.

Van-Petersen a accentuat şi faptul că bitcoinul este folosit ca monedă digitală în unele părţi ale lumii unde sistemul monetar este deficitar. În ţări precum Venezuela, bitcoinul reprezintă o speranţă pentru oamenii de rând care au probleme financiare grave.

Volatilitate

Statele dezvoltate economic, precum Japonia, adoptă rapid bitcoinul ca mijloc de plată. Recent, cea mai populară companie de zboruri low cost din Japonia – Peach şi retailerul de electronice Bic Camera au anunţat că acceptă plăţile cu bitcoin.

Referitor la viziunea oamenilor asupra volatilităţii, Van-Petersen a declarat:

“Cantităţile tranzacţionate cresc, iar volatilitatea scade. Mulţi oameni discută despre această volatilitate, dar pentru utilizatorii din Zimbabwe sau Venezuela, ea nu reprezintă nimic. Aceasta este şi partea care mie mi se pare interesantă. Occidentalii consideră că volatilitatea este speculativă, însă în ţările în curs de dezvoltare nevoile oamenilor sunt diferite.”

La final, Van-Petersen a afirmat că în opinia lui, market cap-ul bitcoinului va atinge valoarea de 1750 miliarde de dolari în următorii 10 ani. Însă pentru a se întâmpla acest luctu, criptomoneda trebuie să ajungă la maturitate. Va trebui să depășească problemele de scalabilitate. De asemenea, ar trebui să fie văzută ca o monedă în adevăratul sens al cuvântului, şi nu doar ca un paradis al investitorilor.

Sursa – Cointelegraph