Conglomeratul Enterprise Ethereum Alliance s-a triplet. 86 de membri noi, din diferite industrii, s-au alăturat grupului.

Printre noii membri se numără compania sud coreeană Samsung, gigantul din industria farmaceutică Merck, producătorul de automobile Toyota, platforma de investiții Broadridge, Departamentul de Finanțe din Illinois și alții.

Enterprise Ethereum Alliance (EEA) s-a lansat oficial la sfârșitul lui februarie, țintind dezvoltarea de soluții software și având la bază ethereumul. În același timp se dorea și obținerea unui feedback pozitiv din partea publicului, fapt ce ar fi ajutat de asemenea și dezvoltarea protocolului Blockchain.

Conform lui Andrew Keys, dezvoltator-șef în cadrul EEA, diversitatea noilor membri evidențiază faptul că această inițiativă are puterea de a influența diverse industrii, pe lângă impactul pe care îl are în domeniul financiar.

Keys a prevăzut că efortul susținut al companiilor poate conduce la unele parteneriate între instituții financiare. Companii gigant din IT și start-up-uri, toate vor conlucra la proiectele EEA:

“Pe lângă faptul că aceste firme pot lucra împreună și pot învăța una de la cealaltă, este posibil să vedem piețe multilateral dezvoltate conlucrând. În cadrul acestora instituțiile bancare se vor transforma în veritabile companii de software, apropiindu-se și mai mult de clienți.”

Această idee a fost reluată ulterior și de unele companii care s-au alăturat grupului.

“Dorim o colaborare activă cu toți membrii EEA,” a declarat Kwang Woo Song, vicepreședintele Samsung’s Distributed Ledger Technology Business Group. “Credem că astfel va exista o posibilitate reală de a adopta tehnologia Blockchain în sectorul enterprise.”

Pe lângă companiile mari, există și start-up-uri care s-au alăturat EEA. AlphPoint, BigchainDB, BlockCypher, Datarella, DigixGlobal, Gem, Hashed Health, Hijro, Libra, Melonport, Wall Street Blockchain Alliance sunt doar câteva dintre ele

Dezvoltarea consorțiilor

Anul 2017 a reprezentat o schimbare majoră pentru conglomeratele Blockchain. Comunicatele recente semnalează că prin eforturile susținute ale companiilor, ele se vor dezvolta în continuare.

La începutul anului consorțiul bancar R3 a fost afectat de doi dintre membrii fondatori – JP Morgan și Santander. Aceștia s-au orientat către EEA. Pe de altă parte, consorțiului Hyperledger continuă să i se alăture noi membri și de asemenea își mărește numărul proiectelor.

Referitor la EEA, reprezentanții grupului declară că acesta va continua să se dezvolte. După comunicatul de acum două luni în care erau anunțați 30 de membri inițiali, a mai durat o lună pentru a ajunge la numărul actual de companii.

Odată publicate numele tuturor firmelor partenere, Keys este de părere că peste câteva săptămâni alte companii vor adera:

“În prezent, un număr similar de companii așteaptă să se alăture EEA. Vom comunica în mod oficial acest lucru pe parcursul lunii viitoare.”

Sursa – Coindesk