Compania Ikigai Asset Management a publicat un nou raport de analiză al piețelor cripto în care susține că Bitcoin va atinge o nouă valoare record în 2020.

Conform raportului, există trei argumente majore pentru această evoluție:

  • Acoperirea mass-media a criptomonedelor a crescut semnificativ;
  • Investitorii tradiționali exprimă mai mult interes pentru criptomonede;
  • Volumele de tranzacții pe exchange-uri au crescut semnificativ.

Ikigai consideră că sectorul cripto poate „schimba fundamental lumea și crea milioane de dolari de valoare în acest proces”.

vinde bitcoin

Performanță foarte bună în ultimele luni

Ikigai Asset Management este convinsă că piața cripto „este pe cale să atingă noi ATH-uri pentru BTC după un T2-19 cu adevărat spectaculos – a patra cea mai bună performanță trimestrială din 2012.”

Ikigai a explicat:

”În analiza noastră lunară din 1 iunie, am spus că noile valori maxime istorice au șanse mari să fie înregistrate în 2020. Acum credem că am fost prea conservatori și că există o șansă semnificativă de un nou ATH în 2019”

Libra crește popularitatea Bitcoin

De asemenea, Ikigai Asset Management a sugerat că sentimentul pozitiv al pieței cripto este parțial determinat de criptomoneda Libra lansată de Facebook:

”Proiectul Libra al Facebook este extrem de important pentru ecosistemul cripto. În timp ce Libra concurează cu anumite proiecte cripto, nu concurează cu Bitcoin – este mai degrabă o poartă către Bitcoin. Cu o bază de utilizatori 2,4 miliarde de euro pe platformele Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram, Libra are potențialul de a aduce conceptul de „dobândire de valoare în activele digitale” la o scară record în întraga lume”.

Corecția de preț este facilitată de ”balene”

CEO-ul Ikigai Asset Management a susținut că o corecție de preț a Bitcoin este necesară pentru evoluția viitoare a criptomonedei. El susține că aceasta a fost facilitată de ”balenele” Bitcoin. Au forțat scăderea prețului pentru a putea acumula mai mult BTC înainte de creșterea prețului său.


Raportul subliniază că un alt argument în ceea ce privește atingerea de noi maxime este creșterea dominanței Bitcoin pe piața cripto. În iunie, rata de dominanță a crescut la valori care nu au fost văzute din 2017.


Ikigai atribuie această creștere a dominației BTC faptului că fundamentele Bitcoin s-au îmbunătătit semnificativ și interesului din partea investitorilor instituționali. Analiza susține că evenimentul de înjumătățire a recompensei de bloc va cataliza o creștere de preț record pentru Bitcoin și întreaga piață cripto.