Cel mai mare administrator de active digitale din lume, Grayscale Investments, continuă să-și accelereze rata de achiziție a Bitcoin. Conform datelor furnizate de cercetătorul independent Kevin Rooke, Grayscale a adăugat 18.910 monede la Bitcoin Trust în cele două săptămâni de la halving. Având în vedere că de atunci au fost minate doar 12.337 monede, înseamnă că Grayscale a achiziționat echivalentul a 153% din tot Bitcoin produs.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a înregistrat o creștere a expunerii instituționale la criptomoneda de top. Un raport anterior din mai 2020 a arătat că, în 100 de zile, numărul de bitcoins deținute în GBTC a fost de 60.762.

Anul trecut, GBTC a înregistrat un flux total de investiții de 607 milioane dolari, o sumă care depășește cu mult cifrele realizate în cei cinci ani precedenți. Investițiile Grayscale se concentrează mai mult pe investitorii instituționali cu numeroase fonduri. Acest tip de investitor devine din ce în ce mai conștient de potențialul Bitcoin ca acoperire economică.

Interesul instituțional pentru criptomonede este in crestere

Interesul instituțional pentru criptomonede pare să fie în creștere și are efecte pozitive și asupra prețului Bitcoin. Criptomoneda a crescut în ultimele 48 de ore de la 8800$ până la aproape 9600$.

Reducerea la jumătate a recompenselor de bloc poate provoca capitularea minerilor din cauza reducerii profitabilității. Cu toate acestea, istoria a demonstrat că fiecare halving a dus la creșterea prețurilor Bitcoin. Dinamica simplă a ofertei și a cererii sugerează că minerii vând mai puțin BTC pe piață, ceea ce face ca cererea să depășească oferta.

Faptul că fonduri cripto majore precum Grayscale achiziționează Bitcoin în cantități din ce în ce mai mari are potențialul de a stimula creșterea de preț.