Peste 30 de milioane de adrese Bitcoin

Portofelele Bitcoin (BTC) ce conțin criptomonede au depășit 30 de milioane pentru prima dată, conform BitInfoCharts. 97.3% dintre portofele conțin mai puțin de 1 Bitcoin, în timp ce cele ce conțin mai mult de 10 BTC reprezintă 0.45%.

Bitcoin vs Ethereum – Asemanari si deosebiri intre cele mai populare active digitale!

De la prăbușirea piețelor de la jumătatea lunii martie, Bitcoin și-a revenit complet în câteva săptămâni.

Exchange-urile cripto au raportat o creștere semnificativă a înscrierilor de noi utilizatori. În plus, stimulentele economice acordate de guvernul american par să fie utilizate pentru achiziționarea de BTC.

Coinbase, de exemplu, a raportat o creștere a depozitelor în valoare de 1.200 de dolari, valoarea cecurilor guvernamentale.

Bitcoin a evoluat similar cu acțiunile Spotify

Acțiunile Spotify Technology S.A. (SPOT) au fost listate la Bursa din New York în aprilie 2018, deci au o istorie mai limitată decât Bitcoin. Este însă una dintre companiile cu o evoluție volatilă pe bursă, iar prețurile au evoluat similat cu criptomoneda.

Acțiunile SPOT au fost listate la aproximativ 149 dolari, în timp ce doi ani mai târziu, au crescut la 192 dolari.

În aprilie 2018, când Spotify a fost listată pe bursă, BTC valora aproximativ 7.300$, în timp ce acum este în jur de 9.000$. Așadar, perioada în care SPOT a înregistrat o creștere de 30%, Bitcoin a înregistrat o creștere de 24%. Cu toate acestea, pretul Bitcoin a avut o fluctuație de 300%, în timp ce Spotify a fluctuat cu maxim 50% în același interval.

Goldman Sachs va organiza o conferință pe tema viitorului economic, care include Bitcoin

Goldman Sachs va găzdui o conferință telefonică pe 27 mai, intitulată ”Perspective economice din SUA și implicații ale politicilor actuale pentru inflație, aur și Bitcoin”, releva Mike Dundas, fondator The Block.

La discuție vor participa acționarii companiei, precum și Sharmin Mossavar-Rahmani, CIO al Goldman’s Investment Strategy Group, alături de profestorul de economie Jason Furman de la Harvard și economistul-șef al Goldman Sachs, Jan Hatzius.

Știrea a fost prezentată ca un punct de reper pentru adoptarea instituțională a criptomonedelor.

Reprezentanții Goldman Sachs s-au declarat foarte sceptici în privința Bitcoin de-a lungul timpului. Includerea acestui subiect într-o astfel de discuție este un semnal că investitorii instituționali încep să considere Bitcoin o investiție relevantă pentru viitor.

Fondul Bitcoin al Grayscale a crescut de zece ori într-un an

Raportul Grayscale publicat săptămâna trecuta relevă că Fondul Bitcoin Trust a înregistrat o creștere de zece ori a activelor aflate în gestiune. Investiția medie săptămânală în primul trimestru al anului 2019 a fost de doar 3,2 milioane de dolari, față de aproape 30 de milioane de dolari din acest an.

Interesant este că cifra de 30 de milioane de dolari reprezintă în prezent mai mult de jumătate din totalul de Bitcoin minat în fiecare săptămână.

Barry Silbert, fondatorul și CEO-ul la fondul Bitcoin Grayscale, a sugerat că se așteaptă la o crește similară și în trimesturl doi al acestui an, pe baza interesului investitorilor instituționali.

CryptoZZ