Săptămâna aceasta a început cu o corecție de aproximativ 15% a prețurilor criptomonedelor. Bitcoin a scăzut la aproximativ 46.000$, în timp ce Ethereum a scăzut sub 1.600$. De altfel, majoritatea criptomonedelor au avut scăderi între 7 și 20% în mai puțin de două ore.

Dacă duminică market cap-ul cripto atinsese o nouă valoare record de 1,750 trilioane de dolari, în prezent acesta a scăzut cu peste 200 milioane de dolari.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 50.000$, care este considerat un prag de sprijin susținut de investitorii instituționali. Majoritatea celorlalte criptomonede au început să recupereze pierderile înregistrate.


Lichidari masive si disfunctionalitati a platformelor de exchange

Scăderea bruscă a prețurilor a produs lichidarea de peste 4 miliarde de dolari în derivative. Corecția de preț a avut loc atât de brusc, încât a provocat dificultăți tehnice pe unele platforme.

De exemplu, Kraken a suferit un flash-crash care a afectat fondurile utilizatorilor. Pe acest exchange, prețurile ETH, BTC și ADA au înregistrat valori anormale comparativ cu restul pieței. De exemplu, ETH se tranzacționa la 700$, deși prețul mediu pe piață era de aproximativ 1600$.

Ca atare, un număr semnificativ de utilizatori care realizau margin trading și-au văzut depozitele lichidate, în timp ce platforma era inaccesibilă. O parte dintre aceștia au anunțat că intenționează să dea în judecată Kraken dacă nu le sunt returnate fondurile.

Stai conectat in lumea digitala!

În aceeași perioadă Binance a suspendat temporar retragerile de ETH și tokenuri ERC-20. Decizia a fost aunțată pe Twitter și a fost justificată de congestia din rețea, ce a dus la prețuri de gas extrem de mari.

Anunțul a fost retras după aproximativ 40 de minute, după ce Binance a fost asaltată de proteste din partea utilizatorilor.

Per ansamblu analistii raman optimisti. Corectiile de pret sunt necesare pentru evolutia preturilor.