În cursul zilei de vineri, Bitcoin a reușit să ajungă temporar la valoarea de 48.750$, însă pragul de 48.000$ s-a dovedit a fi greu de menținut. În prezent, criptomoneda se tranzacționează în jurul valorii de 47.800$.

Interesul investitorilor instituționali pentru piața cripto

Recentul trend ascendent a fost alimentat de marii jucători din finanțele tradiționale. Joi, gigantul Wall Street BNY Mellon a anunțat că a înființat o nouă unitate de active digitale care le permite clienților să dețină, să transfere și să emită criptomonede. Banca a declarat că va începe cu servicii de custodie pentru clienții intituționali și își va extinde oferta mai târziu în acest an.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Interesul investitorilor instituționali pentru piața cripto a declanșat un nou val de activitate. Prețul Bitcoin a fluctuat săptămâna aceasta între 43.000$ și 48.000$, datorită celor care au profitat de volatilitate.

Între timp, Ethereum se luptă de asemenea cu pragul de 1800$, pe care a reușit să-l depășească temporar în cursul acestei saptamani. În prezent, cea de-a doua cea mai mare criptomonedă se tranzacționează în jurul valorii de 1780$.

Conform datelor Coinmetrics, activitatea din rețeaua Ethereum a crescut semnificativ, în ciuda prețului ridicat al gas-ului. Echipa de dezvoltatori caută să introducă propunerea de îmbunătățire EIP-1559, care are reduce aceste taxe de tranzacție. Analiștii sunt de părere că reducerea costurilor de gas ar putea fi un imbold major pentru prețul ETH.

Descarca gratuit aplicatia Maiar

Proiectul românesc Elrond a crescut masiv în popularitate după lansarea aplicației financiare Maiar la sfârșitul lunii ianuarie. Criptomoneda EGLD a înregistrat un ATH de aproape 216$ în cursul acestei săptămâni, iar în prezent se tranzacționează la aproximativ 170$.

Blogul Elrond anunță numeroase parteneriate cu proiecte DeFi, îndeplinindu-și promisiunea de extindere rapidă a ecosistemului. De altfel, Elrond a lansat un dashboard dedicat în care utilizatorii pot vizualiza în timp real evoluția proiectului.